Aandacht voor 14 oktober

Aandacht voor 14 oktober

Na al het grote geweld dat we de voorbije dagen hebben gezien en de fantastische koi die we hebben aangekocht, toch even aandacht voor nu zaterdag.

Volgende week komen de nieuwe aankopen al binnen, daarom even uw attentie voor een aantal koi die ik nu zaterdag zal presenteren en eventueel verkopen.

Of er nu veel interesse is of niet, de koi moeten sowieso naar buiten, want er moet plaats geruimd worden. Nog even samenvatten wat ik zaterdag doe, zodat het duidelijk is.

Rond de klok van 13.00 uur zal ik samen met Ben, de koi één voor één van de binnenvijvers in een blauwe bowl zetten en aan de aanwezigen laten zien zoals je bij de filmpjes op de veiling hebt gezien.

Als er interesse is voor een koi heb je de mogelijkheid deze aan te kopen met de optie om deze mee te nemen of te laten overwinteren.Neem je de koi mee naar huis, wat in mijn ogen de beste optie is, dan geld de prijs die vooraf bepaald wordt.

De koi die verkocht wordt zal in een plastic zak worden gedaan, ingepakt, op het water worden gelegd met vermelding van naam en prijs, zodat deze na de voorstelling kan afgerekend en meegenomen worden, tenzij de koi moet blijven.

Wil je deze laten zitten, dan zal er een meerprijs gevraagd worden van 25 euro per maand in de niet verwarmde vijvers of 50 euro per maand in de verwarmde vijver.

De prijzen die door ons gebracht worden zullen tussen de 450 en 950 euro liggen, afhankelijk van de koi, en enkele koi zullen 1250 euro kosten. We proberen de prijzen zo miniem mogelijk te houden.

Het zijn allemaal Momotaro Showa en Sanke van 1 jaar jong, één van de beste showa kwekers van Japan. Er zitten bijzonder goede exemplaren bij. Ze hebben de genen van Lion Queen en hun offspring, maar allen zijn het koi die niet alleen groot kunnen worden, maar het ook in zich hebben om zeer mooi te worden. Alle koi zijn voorzien van een certificaat.

Ze zijn normaal ontwikkeld het eerste jaar, wat een voordeel is, en zullen bekwaam zijn om uit te groeien tot 65-75 cm, waarvan enkelen misschien naar de 80 cm kunnen gaan.

Zijn ze perfect ? Neen, natuurlijk niet, want dan had je ze niet kunnen kopen, dat begrijp je zelf ook wel. Zijn ze goed ? Neen, ze zijn absoluut niet goed, ze zijn meer dan goed.

Bij een score op 10 zou ik ze een 7.5 durven geven, waarbij enkelen toch wel een eindje hoger zullen eindigen. Een uitgelezen kans voor de beginners, een mooi project voor de gevorderden om de ontwikkeling van goede koi te zien.

Het zou fijn zijn om te weten wie er zal komen. Geef het me even door of zet het in de reacties. Ik zou zeggen, grijp je kans, want het aanbod is meer dan goed. Het zou zonde zijn dat deze goede koi niet verkocht worden.

Een goede eigen vijver die de koi de kans geeft om van zijn eigen thuis te genieten is zoveel meer waard dan een koi die bij een dealer zijn beurt moet afwachten. Door de jaren heen heb ik al veel jonge koi laten zien die tot mooie resultaten hebben geleid.

Nu nog hopen dat de weersvoorspellingen kloppen, want het wordt een aangename dag met een temperatuur van 20°, nogmaals, ideaal om je koi over te zetten in je vijver. Ze hebben nog enkele maanden om te acclimatiseren en zijn nu in goede conditie.

Och ja, een filmpje ben ik nog vergeten: Bij deze is dit dan ook in orde. Dit filmpje heb ik gisteren even gemaakt. Ze doen het uitstekend, zitten al een dikke maand binnen, en zien er meer dan goed uit.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240