Alle drie koi van u Luc!

Alle drie koi van u Luc!

Dit was de aanhef van de mail die ik gisteren mocht ontvangen. Mijn dag kon nadien niet meer stuk.

Ik herkende de koi onmiddellijk. De showa komt uit de selectie van december 2009, een selectie, waar ik onlangs nog enkele koi uit heb gepresenteerd. Het was in de beginperiode van Ben's Bakje, en als ik me niet vergis het tweede seizoen van de groeivijver.

Het neuzeke was een heel opvallende showa, waar ik lang voor gezorgd heb. De showa waren uit de nieuwe Mako bloedlijn, en het was ook een koi die qua karakter een pluspunt kreeg.

Bekijk haar nu maar eens in al haar glorie: De Mako showa 912055= 68 cm. Ik krijg er kippevel van als ik het nu zie, zo mooi. De code verraad dat ze in december 2009 (geboren juni 2009) naar Arendonk is gekomen. Op de tweede foto zie je de koi toen Auke ze op kwam halen. Het was een stralende dag, en Auke had een fles champagne meegebracht, die we toen soldaat hebben gemaakt.

Als tweede koi zie je deze Oshiba Shigure, toendertijd een heel gewoon visje. De codenummer is mij niet meer bekend, maar ik herken haar nog zeker en vast. De ochiba nr onbekend = 67 cm. Het patroon verraad hem. Als ze 67 cm is, heeft hij het onverwacht super gedaan. Ze had geen voorgeschiedenis, en zo zie je maar dat je als gewoon koitje ook kan scoren. Als ik me niet vergis was het ding maar een 20 cm toen Auke ze kocht.

De karashigoi nr onbekend= 72 cm, is de laatste in het rijtje. Ik kan het me nog vaag herinneren, maar niet meer dan dat helaas, en dat gebeurt me zelden. Normaal kan ik bijna iedere koi thuisbrengen, of kan ik info opzoeken als ik de codenummers ken. Mijn bibliotheek is vrij uitgebreid en ik kan veel info terugvinden, maar ik heb de codenummers nodig.

Ik kan alleen maar zeggen Auke, dat je me een groot plezier hebt gedaan met deze filmpjes op te sturen, en je mag best trots zijn op de ontwikkeling van alle drie de koi. Ik geloof dat alle mensen het met me eens zullen zijn. Het geeft me een ontzettende voldoening om koi terug te zien die we ooit geselecteerd hebben.

Meer afbeeldingen

Alle drie koi van u Luc!: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240