Als een kind zo blij

Als een kind zo blij

Nummer 6 en 7 hebben ondertussen het nest verlaten. Als je na 25 jaar koihouden nog zoveel plezier kan hebben bij de aankoop van koi, dan kan je je een echte koikichi noemen.

Hij heeft me de oren van mijn kop gezeurd om toch enkele van de nieuwe tosai aan te kopen. Er is toch niemand die ze wil kopen was zijn argumentatie….

In principe heeft hij gedeeltelijk gelijk, maar je kan niet alles op één en hetzelfde moment verkopen, dus de argumentatie is niet altijd steekhoudend.

Maar ach, het plezier en de vreugde die ik heb met zijn hulp laten me al gauw besluiten om 2 van de 64 tosai toch door hem te late grootbrengen, wat bovendien nog een extra verwachtingspatroon voor de toekomst meebrengt.

Ik kijk er dan ook met voldoening naar uit om deze eind dit jaar en de volgende jaren nog eens te laten zien. Wie weet….

Een filmpje van een gelukkig man is zeker op zijn plaats. Het was een rib uit zijn borstkas, want dit waren niet de goedkoopste tosai, maar dat heeft hij er graag voor over.

Persoonlijk vind ik het nog altijd interessant om het moment van aankoop te laten zien van deze tosai. Gewoon om de evolutie van de koi op 4 maanden tijd te laten zien.

Sanke SA-V18-1173 – toen 27 cm – nu 41 cm

Kohaku KO V18 1124 toen 24 cm – nu 39 cm

Als je bedenkt dat deze in november gekocht werden en in december geleverd, kan je na 2 tot 2,5 maand spreken van een serieuze evolutie. Ik ben blij voor Ben.

Vandaag gaan we de koi in opgroei 1 bekijken, filmen en meten. Christof was hier niet blij mee, want ze beginnen nu pas echt te groeien, maar de druk om ze te zien is groter dan de druk om ze te laten zitten.

Bovendien moeten ze ook verkocht worden en zonder ze te zien, is dat bijna onmogelijk. Ik hoop dat ze het ons vergeven dat we ze een paar uurtjes storen, maar ik denk wel dat ze nog een 5-tal centimeter zullen groeien tegen de tijd dat ze moeten opgehaald worden.

BELANGRIJK NIEUWS

Ik kreeg van Ryuki Narita de volgende mail aan: We hold shop event on 3rd March 2019@Narita Koi Farm. Here is URL of Event Koi. You please check it and support Narita Koi Farm... Please join our Event ….

Link naar de website met de koi die aangeboden worden.

De aangeboden koi zijn altijd van de beste kwaliteit. Ryuki heeft altijd de eerste keuze bij de kwekers en zijn oog is ontegensprekelijk het beste koi oog ter wereld.

Ik heb er dan ook veel respect voor en zal indien mogelijk altijd koi die via zijn events aangeboden worden aan te kopen.

Ik kan echter niet altijd aanwezig zijn, maar probeer dit zoveel mogelijk te doen. Wat betreft de aangeboden koi moet je je niet ongerust maken, die zijn altijd 100% in orde.

Ik geef je dan ook de mogelijkheid om deze koi aan te kopen. Maar ik zal ze zelf niet aankopen om ze te verkopen. Je zal zelf een keuze moeten maken uit de honderden aangeboden koi.

Een goede leerschool is ook voor de mensen om te begrijpen wat het verschil in prijs is tussen de verschillende koi. Het is een belangrijke leerschool, maar wel eentje dat je de verschillen in prijs leert te begrijpen.

Bovendien zou het ook een lichte vorm van respect kunnen zijn, voor wat wij moeten doen om tussen al dat geweld toch hoogwaardige koi aan te kopen aan menselijke prijzen….hoe duur jullie dat dan ook vinden.

Let wel

Zelfs als je een koi wil aankopen uit zijn selectie is het wel nuttig om te weten dat er altijd een strootje moet getrokken worden om eigenaar te worden van de koi.

Er is altijd veel volk aanwezig op deze events, en het is niet altijd zeker dat je de koi ook te pakken hebt.

Je zult ook de prijzen zien bij de koi, maar dat zijn blote aankoopprijzen. Wil je een koi aankopen en de kosten kennen, dan zul je dit aan mij door moeten geven, en dan stuur ik jullie een overzicht met de breakdown van de volledige aankoopprijs, alle kosten inbegrepen.

De event is al op zondag 3 maart, dus nu zondag, wil je nog een mogelijkheid tot aankoop uitbrengen, dan zul je vrij snel moeten zijn, want dit moet ik doorgeven.

Er rekening mee houdende dat het in Japan nu 7-8 uur later is, kan ik enkel tot vrijdagavond eventuele aankoopmogelijkheden doorgeven.

HET VERDRIET VAN TANIGUCHI SAN

Ik kreeg deze morgen nieuws en foto’s aan van Taniguchi San. Ik zal de foto’s laten zien, maar deze onthullen de wrede werkelijkheid, dus voor gevoelige zielen raad ik niet aan om ze te bekijken.

Dit was zijn bericht

Goog morning, I apologize for causing you trouble. The day before yesterday, the inspector cut off the gills of 2 years old and tosai in all the ponds and inspected hundreds of them.I received a report earlier that everything is negative without incident I would like to check it again and again to make sure it is safe and correct

Vertaald:

Goedemorgen, ik excuseer me voor alle moeilijkheden die ik jullie aangedaan heb. Eergisteren hebben de inspecteurs de kieuwen van honderen nisai en tosai geïnspecteerd. Ik heb onlangs een rapport aangekregen dat alles negatief is, zonder ongelukkige situaties. Ik wil het in de toekomst nog enkele malen laten checken om er zeker van te zijn dat alles veilig en correct is.

Ik pleit er dan ook voor om geen ongerustheid te brengen in de koiwereld en te vertrouwen op de correctheid van de kwekers waar ik tenminste zaken mee doe. Openheid ten opzichte van de klanten en zoveel mogelijk info te geven vind ik goed, maar er te pas en te onpas over praten om de zaken ruchtbaarheid te geven en een bepaalde mate van ongerustheid in het koigebeuren te scheppen is uit den boze.

Hoe meer er over gepraat wordt, hoe meer het verhaal aangepast wordt naar eigen behoefte. De waarheid ligt in het kamp van de koikwekers en daar moeten wij op vertrouwen. Laat het gebeuren geen commerciële motivatie zijn...

DE 30% REGEL

Zoals je kan zien heb ik de 30% regel momenteel al ingesteld. Voor diegenen die hiervan willen profiteren geef ik de raad om in het weekend langs te komen en eventueel te kiezen. Dit kan op zaterdag 2 maart tussen 11.00 en 16.00 uur en zondag 3 maart tussen 10.00 en 12.00 uur.

De koi die eventueel gekozen worden zullen apart gezet worden totdat je ze kan komen ophalen tussen 1 - 9 april. Waarom tot 9 april ? Dan vertrek ik namelijk naar Japan.

Hou rekening met het volgende

Niet iedere koi zal de volgende weken aangeboden worden met een korting van 40% en daarna tegen 50%. Vind je dus nu een koi waarvan je het gevoel hebt dat je hem wil aankopen zou ik dat nu doen.

De koi waarvan ik het gevoel heb dat ze het niet waard zijn om goedkoop verkocht te worden zullen op non actief gezet worden.

Meer afbeeldingen

Als een kind zo blij: afbeelding 1
Als een kind zo blij: afbeelding 2
Als een kind zo blij: afbeelding 3
Als een kind zo blij: afbeelding 4
Als een kind zo blij: afbeelding 5
Als een kind zo blij: afbeelding 6
Als een kind zo blij: afbeelding 7
Als een kind zo blij: afbeelding 8
Als een kind zo blij: afbeelding 9
Als een kind zo blij: afbeelding 10
Als een kind zo blij: afbeelding 11
Als een kind zo blij: afbeelding 12
Als een kind zo blij: afbeelding 13
Als een kind zo blij: afbeelding 14
Als een kind zo blij: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240