Als klap op de vuurpijl

Als klap op de vuurpijl

Ik heb vandaag nog eens gezondigd, ondanks het feit dat ik probeerde geen zonden meer te maken.

Ik was vastbesloten om een groot aantal tosai van haalbare kwaliteit aan te kopen, maar ben mijn boekje toch even te buiten gegaan met een showa die ik al een half jaar aan het lijntje hield en die ik persé wilde hebben.

Uiteindelijk is er de koop toch gekomen, mits tussenkomst van Narita San. Narita San kende de showa ook persoonlijk. Vermits deze showa een offspring is van een Momotaro showa, namelijk Monster 1, is het verwachtingspatroon ook bijzonder hoog.

Bekijk het filmpje.

Ik heb er foto's bijgedaan van het moment dat ze aangekocht werd op de veiling, en dan de evolutie enkele maanden later. Bovendien is er een verwachtingspatroon bijgedaan, hoe de koi zou kunnen ontwikkelen. Bij de vraag aan Narita of het sumi van deze koi op zal komen, antwoordde hij doelbewust en resoluut ja….

Het zijn koi die je zelden aan kunt kopen, daar ben ik mij van bewust, maar het prijskaartje is ook niet niets. De afspraak is de volgende: De showa kan uiteraard gekocht worden en in Arendonk opgevangen worden, maar ik heb besloten om hem nog een jaar in één van de betere mudponds te laten van Dainichi.

Daar wordt voor gezorgd, dat is beloofd, maar bovendien heeft Narita San mij nog even op het hart gedrukt, dat hij deze in zijn opgroeivijver zou durven laten opgroeien indien ze positief uit de mudpond van Dainichi komt.

Dit is een serieuze stap, want het is niet zo evident dat dit gebeurd, want dit mag je beschouwen als een eer, en het geeft de mogelijkheid om geinteresseerden iets extra aan te bieden.

Een koi kopen zoals deze is niet zo evident, want dit vraagt een financiële aderlating. Ik ben altijd wel van het principe geweest om mee na te denken en ik heb een bijzonder systeem uitgedokterd om deze koi aan te bieden. Denk nu niet dat ze voor een appel en een ei weg zal gaan, maar ik heb een haalbaar systeem uitgedokterd. Mijn droom kan misschien jou werkelijkheid worden.

Wie interesse heeft kan mij mailen, en dan wil ik dit bespreken. Curieusneuzen zijn bij deze niet gewenst.

Ik was ditmaal niet de enige Europeaan op de veiling, maar werd ditmaal vergezeld door mijn naamgenoot Luc van koicentrumnoord uit Groningen met zijn vriendin. Luc is met een proefproject bezig om een aantal Momotaro's op te laten groeien in zijn nieuwe vijver. Ik wens hem succes ermee...

De strijd was echter nog niet gestreden, want ik heb natuurlijk nog een heleboel andere koi aangekocht en die gaan wel passen in het budget van veel mensen. Er werden 14 showa aangekocht, meestal uit de Red Tiger bloedline, waarvan 5 bijzonder interessante showa. De overige zijn gewone showa die ik voor een bijzonder redelijke, zeg maar goedkope prijs ga aanbieden.

De 5 die beter zijn, werden door Adam continu opgevolgd, zodoende kent hij ze ook heel goed. In het bijhorende filmpje selecteert hij de showa die hij als de betere in gedachten had. Hij wist nog van sommigen precies de ouders te herinneren.

Wie Adam nog niet kent, hij is een beetje de leidende figuur van de Momotaro staff. Werkt reeds een tiental jaren voor Momotaro, en is bijzonder begaafd in het selecteren van koi waar hij altijd bij betrokken is. Hij is tevens een beetje mijn insider die interessante informatie doorgeeft.

Nu zijn dit al jumbo tosai, maar de sanke die ik aangekocht heb zijn van een nog hogere klasse en zijn nog een maatje groter en forser. Nu begrijp je misschien het verschil tussen gewone koi, en geselecteerde jumbo koi. De selectie is zo zwaar dat als je en grootte en kwaliteit moet combineren, dat er slechts weinigen aangeboden kunnen worden, vermits er niet veel zijn.

Er werden vandaag duizenden koi geveild, maar slechts 100 zijn jumbo tosai, zo zwaar is de selectie. De overigen worden tategoi genoemd en kan je niet kopen, want deze worden doorgehouden voor volgend jaar als nisai.

De enige jumbo tosai die er nog zullen aangeboden worden, zijn bestemd voor de veiling van volgende maand waar ik ook op aanwezig wil zijn, en dit zijn misschien ook maar 150 stuks maar dan wel merendeel vrouwelijk en veel duurder.

Prijs kwaliteit buiten kijf, maar ik zal er wel bij vermelden, en mensen die mij kennen weten het, deze prijzen blijven staan tot volgende week woensdag en daarna verdwijnen ze.

Ik heb echt mijn best gedaan om goede koi met een goede afstamming van een gerenommeerde kweker aan te bieden voor een haalbare prijs. Ga ze maar zoeken, je zult bedrogen uitkomen. De afspraak tijdens mijn japanreis is heel eenvoudig, je koopt en je betaald.

Indien de koi bij aankomst niet bevalt, dan mag je het geld gebruiken voor een andere aankoop. Dat is het enige alternatief dat ik kan geven. Het is nu dat je je kans moet wagen…

Morgen is Taniguchi dag, en ik probeer mijn verwachtingen niet te hoog te leggen. Ik ben bijzonder benieuwd naar deze koi.

sfeerbeeld van Momotaro veiling

My beautiful sanke

Meer afbeeldingen

Als klap op de vuurpijl: afbeelding 1
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 2
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 3
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 4
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 5
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 6
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 7
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 8
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 9
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 10
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 11
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 12
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 13
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 14
Als klap op de vuurpijl: afbeelding 15

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240