Appeltern dag 4

Appeltern dag 4

Er was eindelijk veel volk vandaag.

Gelukkig zou ik maar zeggen, want al die mensen, standhouders, koihandelaren, koiliefhebbers en iedereen die aan de show hebben meegedaan, zouden ontgoocheld geweest zijn als de zondag geen hoogdag zou zijn geweest.

Het aantal bezoekers is mij niet bekend, maar feit is wel dat het een gezellige drukte was. De tent zat de ganse namiddag vol met interkoi klanten, en de sfeer was ontspannen en aangenaam, heel iets anders dan de voorbije 2 dagen.

Onze koi hadden veel bekijks en regelmatig kwam ik mensen tegen die het fijn vonden om de koi nu eens in levende lijve te zien. Veel complimentjes werden er gemaakt, die we graag in ontvangst nemen natuurlijk, waarbij vooral de GC man, de yondan sanke en de shiro utsuri in het middelpunt van de belangstelling stonden.

Vooral de Momoko yonsai godan sanke was het onderwerp van het gesprek. Velen vonden het te vroeg om deze koi in te zetten, anderen dan vonden het fijn om dit soort koi ook eens te mogen zien in de ontwikkelingsfase. Er zijn dus voor- en tegenstanders.

De meesten vinden het een sublieme sanke, en de bedenking dat deze koi nog 2-3 jaar nodig heeft om tot volle ontplooiïng te komen werd regelmatig geopperd. Zelf heb ik er geen problemen mee om de sanke nu al te laten zien aan de mensen, want daar is het toch om te doen. Of ze nu een prijs haalt of niet, vind ik op de tweede plaats komen.

Niets is er zo vergankelijk als prijzen halen, en als je de hoeveelheid van prijzen ziet die weggegeven worden, dan kom je al vlug tot het besef dat iedereen wel iets gewonnen heeft, iedereen tevreden is, en iedereen volgend jaar terug zal komen.

Bovendien moet gezegd worden dat het bijna onmogelijk is om het tegen kleppers te halen, zoals de koi die er nu te zien waren op de Shinkokai. Koi die zonder twijfel behoren tot het hoogst haalbare in de koiwereld, bijzonder exclusief, maar ook bijzonder prijzig, niet te vergeten.

Het is een luxe dat deze getoond werden, en dat de koiliefhebbers konden genieten van deze sublieme schoonheid, want zo dikwijls krijg je deze niet te zien. Daarom ook een extra pluim voor de Shinkokai organisatoren dat ze deze koi naar de show hebben kunnen halen.

Waar ik bijzonder trots op was, was niet de GC male, maar de mini uitvoering van Kanno, namelijk de maruten sanke. Klein en fijn, maar wel bijzonder mooi om naar te kijken. Ze verbergt zich achter deze superdeluxe showa van Momotaro, maar je ziet ze toch zwemmen in dit filmpje.

Na de show is het even drummen en stressen om de koi weer in te laden, maar dat gaat ook weer voorbij. Ik heb de koi een goede grote opvangvijver gegeven, waar ze iedere zaterdag nog te bewonderen zijn, totdat ze opgehaald worden.

Eindelijk rust 01

Eindelijk rust 02

Eindelijk rust 03

Meer afbeeldingen

Appeltern dag 4: afbeelding 1
Appeltern dag 4: afbeelding 2
Appeltern dag 4: afbeelding 3
Appeltern dag 4: afbeelding 4
Appeltern dag 4: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240