Arcen,   hou je vast

Arcen, hou je vast

Nog een kleine 4 weken en dan is het zover…de laatste show van het jaar kondigt zich aan.

Arcen is een begrip in de koiwereld. De eerste keer dat ik er ooit van hoorde moet ergens in de jaren 90 zijn geweest, ik kan het me niet goed herinneren.

Ik was minder met de koihobby bezig, maar ik wist wel dat het een groots opgezet spectakel was van koi, en als beginnend hobbyist moest ik er ook eens naartoe.

Er zijn nog flarden van herinnering die in mijn geheugen zitten, en ik weet dat ik door dit bezoek tot de aankoop van een ginrin oshiba shigure ben overgegaan, waar ik nog altijd met plezier aan terugdenk.

Deze werd later verkocht aan Wilfred, en deze werd later vereeuwigd op een schilderij met enkele andere koi die Wilfried van mij kocht, namelijk een Midori goi en een tancho….(zie 2de foto)

Waarom vertel ik dit allemaal ? Gewoon herinneringen, zoals ik ook de filmpjes zal herinneren die ik van de week toegestuurd kreeg met de vermelding ”Luc, kan je er wat mee ?.

Natuurlijk kan ik er wat mee, ik ben maar wat blij dat ik informatie krijg en wat ben ik blij om enkele van mijn bijzondere koi te laten zien die niet alleen mij aanspreken, maar waarvan ik zeker ben dat jullie deze filmpjes ook naar waarde zullen schatten.

Ik was er zelf niet bij toen ze gebowld werden, maar de filmpjes zeggen meer dan genoeg. Helaas zijn de filmpjes met een telefoon gemaakt wat de kwaliteit niet ten goede komt, om maar niet te spreken over het horizontaal of verticaal gebruik van de telefoon.

Ik heb er nadien dan maar een eigen versie van gemaakt, en die wil ik jullie even niet onthouden. Geniet van deze filmpjes en zeg nu aub wat jullie ervan vinden…

Wel moet ik erbij vertellen dat het op dit ogenblik moeilijker en moeilijker wordt om deze kwaliteit naar onze contreien over te brengen, maar we gaan er zeker de moeite voor doen.

Iedereen heeft de mogelijkheid gehad om deze kohaku aan te kopen, maar niemand wou ze ! Totdat Ans en Frans deze in het oog kregen en toen was de deal snel gesloten.

Ik geloof dat ze Amira heet , maar ben niet helemaal zeker van de naam. Volgens mij moet ze nu 5 zijn, en zou ze 73 cm zijn. Hopelijk zit er nog rek op, maar dat moet wel bij een koi van die leeftijd.

Een koi die vrij bekend is vanwege haar naam, en dan heb ik het over Dotterke. Deze werd aangekocht door Frans tijdens zijn Japanreis in 2011. Dotterke was 42 cm en tosai toen, ze moet dus nu 7 jaar zijn. Het verhaal is bekend. Frans kreeg een hartaanval tijdens onze reis en moest s’nachts naar het hospitaal gebracht worden om gedotterd te worden.

Alles is achteraf tot een goed einde gekomen, maar Dotterke is een blijvende herinnering aan het voorval. Ze is nu 79 cm, dus nog niet aan het einde van haar latijn.

Een minder bekende, maar daarom niet minder fraaie, is deze sanke die de naam Isis kreeg. Een sanke die ik kocht op de veiling van Momotaro, en die ik me nog bijzonder goed kan herinneren, want ik had er toen al goede gevoelens over.

Volgens mij moet ze nu ongeveer 9 jaar oud zijn, maar zo te zien heeft ze met haar 80 cm nog niets van haar glorie verloren. Zet hem op Isis, en laat de grondvesten in de koiwereld daveren !

Deze grootheid moet ik je echter niet meer voorstellen. Als ik je de naam Wakana noem, dan weet iedereen dat ik het over de harmonieuze, de complete heb. En dat heeft ze verleden jaar al bewezen. Op haar 11de straalt ze nog als een baby van 3 jaar, en heeft ze nog niets van haar charme verloren.

Ondertussen is ze toch 87.5 cm geworden, en de vraag of ze ooit de 90 cm haalt blijft een vraagteken, maar och, wat zullen die paar centimeter maken !

Ik kan nog filmpjes van al deze koi laten zien uit hun jonge tijd, ik kan er zelfs verschillende filmpjes van laten zien, maar dan moet ik wat opzoekwerk verrichten. Dat wil ik enkel als jullie hier zin in hebben en dat kan door het me kenbaar te maken via de reacties. Ik zal er dan een dagje voor uittrekken om alle filmpjes van begin tot einde op een rijtje te zetten.

Laat me jullie nog even kennismaken met de eigenaars en een filmpje dat ik maakte in 2012 van hen en hun Wakana.

Het is niet enkel de kwaliteit die je koopt die belangrijk is, dat wil ik er even aan toevoegen, maar het is ook de opvolging, de begeleiding van Ben, en al het andere waar je rekening mee moet houden. Het is niet zomaar even een goede koi in je vijver zetten en afwachten wat het vervolg gaat zijn…

Het mooiste van heel deze onderneming is niet dat wij deze krachtpatsers daar zo gekocht hebben, maar dat wij deze krachtpatsers zo gemaakt hebben ! Ik ben bijzonder trots dat ik aan deze projecten heb kunnen meewerken.

Meer afbeeldingen

Arcen,   hou je vast: afbeelding 1
Arcen,   hou je vast: afbeelding 2
Arcen,   hou je vast: afbeelding 3
Arcen,   hou je vast: afbeelding 4
Arcen,   hou je vast: afbeelding 5
Arcen,   hou je vast: afbeelding 6
Arcen,   hou je vast: afbeelding 7
Arcen,   hou je vast: afbeelding 8
Arcen,   hou je vast: afbeelding 9
Arcen,   hou je vast: afbeelding 10
Arcen,   hou je vast: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240