Auction time

Auction time

Het is bijna oktober, de veilingen komen eraan.

Ik zal ze met iets minder enthousiasme opvolgen dan andere jaren, en ik zal iets minder bieden dan normaal. De reden is eenvoudig...de verkoop van deze dure vissen zit op een laag pitje, en bovendien heb ik koi zitten die minstens zo goed zijn, en wat vooral belangrijk is, deze zijn 100% geacclimatisseerd, oftewel zijn ze volledig "ontslakt".

Ontslakken is een woord dat ik wel meer gebruik. Het is een goede omschrijving om weer te geven dat de koi voldoende rust en aanpassing hebben genoten na het transport en het verblijf in Japan. In mijn ogen zijn ze dan ook voldoende herstelt om vrij te geven.

De Dainishi veiling is als eerste aan de beurt, daarna komt de Sakai veiling en tenslotte op 5 oktober de Momotaro veiling. Laat ons eerst de Dainishi veiling even bekijken. Ik heb onze keuze even in een totaalplaatje gezet, en de overige 106 koi zijn verwerkt in een filmpje van pakweg 10 minuten. Mensen die graag de foto's afzonderlijk zien, kunnen me een mailtje sturen, waarop ik alle foto's via www.wetransfer.com zal doorsturen. (106 stuks)

Dan komt de alombekende vraag: luc, wat kunnen deze vissen doen op de veiling ?. Een vraag waar ik gewoon geen antwoord op kan geven. Er zijn zoveel faktoren de een rol spelen, en dan heb ik het over de deelnemers, het momentum, de koi...het is gewoon niet te voorspellen.

We hebben misschien een klein waterkansje. De chinezen hebben zich blijkbaar onthouden om deel te nemen aan de veilingen door de ruzie die er op dit ogenblik is tussen Japan en China betreffende de eilanden. Schijnbaar zijn er meerdere Chinezen die hun reis afgezegd hebben door deze toestand. Nu moet je nog altijd rekening houden met de Thai, de bieders van Singapore en andere Oosterse landen.

Wie een bod wil doen, moet me maar een mail sturen, en dan zal ik je aangeven wat de mogelijkheden zijn, met een kleine optelling van de mogelijke kosten en het bod dat je kan uitbrengen.

Zoals je op de foto's en de filmpjes kan zien, zijn de koi stukken kleiner dan de kanonnen uit het zuiden, die gemiddeld 10-15 cm groter zijn. Is dit slechter...neen, dit is zeker niet slechter, en in onze ogen zelfs beter. Ze hebben alleen wat meer tijd nodig om groot te worden, maar dan wel gestaag en zonder te veel problemen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240