Beter dan verwacht

Beter dan verwacht

Onlangs kreeg ik nog enkele updates binnen van een sanke van Sakai die ik op de open sales van Sakai had aangekocht vorig jaar, en een showa van Dainichi.

Dit is de commentaar van Jack:

‘Hoi Luc , De SFF Sanke 1510018. 60 cm groot nu, 4 cm in de lengte en vele cm erbij in omvang. Het tegenovergestelde van lengtegroei bij de TM zien we hier bij deze SFF. 80 cm, nooit...

Massief voorkomen met een aangenaam velletje, dat zeer zeker. Onderhuids nog veel sumi . Beni is mooi zacht , indikken duurt nog wel even. Benieuwd hoe deze dame verder gaat ontwikkelen. Zullen we maar gewoon zeggen , volgend jaar weer eens zien !’

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet precies wist wat de sakai zou doen. Ik zou zeggen bekijk de de sanke bij aankoop., en toen ze nadien wegging in mei van dit jaar.

Achteraf praten is natuurlijk altijd makkelijk, maar op dat moment twijfelde ik niet zozeer aan de kwaliteit van de sanke, maar of ze wel voldoende lengte zou kunnen maken, want dat is toch wat de meeste van mijn klanten willen, een combinatie van kwaliteit gepaard aan grootte.

Nu enkele maanden later is ze toch flink veranderd en plotseling begint ze in mijn optiek iets te laten zien, wat ik graag zie.... Wat mij zo bekoorde was dat ze van een vrij onopvallende sanke overgeschakeld is naar een sanke die, althans in mijn ogen, indruk maakt,, met een expressieve uitdrukking, een gedreven body die meer wil, en met een opkomende fukurin die de kwaliteit van de sanke nog benadrukt, beter kan ik het niet omschrijven...

Ze heeft punten gewonnen in mijn ogen. Bovendien is het sumi een meer betrouwbare partner geworden. Het is nog jong, maar wel volop in ontwikkeling en ik kan nu eigenlijk al zien wat de toekomst brengt. Wel zou ik graag een tejime zien verschijnen aan de andere kant, maar de sterkte van het sumi zit duidelijk op de rechterschouder momenteel. Ik weet hoe waardevol dit sumi kan veranderen, maar het is altijd afwachten natuurlijk. Ja, mijn oordeel is nu heel gunstig en dat is niet omdat de sanke van bij mij komt.

Als de sanke nog 15 cm zou kunnen maken, want tenslotte is ze nog maar sansai, dan durf ik er mee naar iedere show gaan. Nog 5 jaar en gemiddeld 3 cm per jaar zou moeten kunnen. Een dikke pluim, meer kan ik er niet over zeggen. Ze is van een gewoon eendje verandert in een appetijtelijke koi voor mij.

Zo zie je maar hoe moeilijk voorspellingen kunnen gemaakt worden...

In dezelfde regio woont Gert Jan, als ik google maps bekijk, dan is het zowat 2 straten verder. Jack helpt Gert Jan met de koi en geeft ook raad. Zijn nieuwe aanwinst was dit jaar een showa van Dainishi.

Dit is de commentaar van Jack:

Hoi Luc , ook van de Dainichi Showa een kleine up date. Deze veiling koi zit in de zelfde vijver als de Taniguichi sanke, de omstandigheden waren dus gelijk.

De Showa had dus ook niet echt een ideaal jaar om te aarden naar Hollandse vijver begrippen. Ondanks wist de koi wel 6 cm te groeien . Moest ook wel , de bouw ademt lengte. Deze dame moet groot kunnen worden. Nu dus 43 cm, graag had ik bijna 50 gezien.

De huid heeft er niet onder geleden , mooi rustig aan het ontwikkelen. Heel veel kan je er verder nog niet over melden. Vind het een zeer mooie Showa voor de toekomst , goed om te volgen.We houden je op de hoogte !’ Zie ook de showa bij aankomst.

Meer afbeeldingen

Beter dan verwacht: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240