Bloedmooi om te zien, echter nooit verkocht

Bloedmooi om te zien, echter nooit verkocht

Tot gisteren...Soms begrijp ik er niets van, maar ja, ik ben ook maar een mens.

Als je ziet hoe deze showa op 1 jaar tijd van tosai evolueert naar nisai, deze voor een aannemelijk bedrag gepresenteert wordt, en dat het pas tot juli 2010 duurt vooraleer hij verkocht is, dan begrijp ik het af en toe niet meer.

Deze Dainishi showa geselecteerd door ons in Maart 2009 tijdens onze Japanreis. 10 stuks hebben we toen gehandpicked, waaronder deze Dainishi showa, waar je de ontwikkeling perfect kunt volgen op de bijgevoegde foto’s en de filmpjes. Deze werd persoonlijk door Brian Sousa eruitgepikt, en ondanks het feit dat hij voor ons iets te klein was (23 cm) hebben we hem toch meegenomen. Ik herinner me nog heel goed, dat het hi van deze koi volledig terugviel tijdens de eerste maanden dat hij in Arendonk was. Binnen een tweetal maanden herstelde het zich volledig, en maakt plaats voor dit perfecte hi, dat hij nu laat zien.

Ook Interkoi Almere kocht toen een 2-tal showa van deze reeks, en Ton had dezelfde bevinding over het terugvallen van het hi. Als ik me niet vergis is het deze showa. De andere zie ik niet meer, misschien verkocht, maar dat kan Ton wel uitleggen, via de reacties. Mensen...kopen die handel, want dit soort koi vind je niet zo makkelijk. De laatste keer dat we hem gemeten hebben was hij 44 cm, nu zal hij zowat rond de 47 cm zijn, maar we hebben hem niet gemeten. Ik hoor het misschien wel van de kopers in de reacties...

Dit filmpje laat zien hoe hij er nu uitziet.

Filmpje bij aankomst 2009

Naast dit filmpje laat ik je nog een filmpje zien, met een Dainishi showa uit dezelfde selectie, die naar onze smaak ook zeker mag gezien worden, samen met 2 x Mako showa van Momotaro. klik hier Als je ziet welke positieve evolutie deze koi doormaken, en dit dan nog niet in de beste omstandigheden, dan kan ik met een gerust hart zeggen dat ik tevreden mag zijn. Uit de commentaar van Rini, hoor je zelfs dat mindere punten ook besproken worden en zo correct mogelijk worden uitgelegd.

Ik beweer zelfs, dat de evolutie, eenmaal bij de koper, niet 100, maar 200% positief zal zijn. Wetende dat het sumi krachtiger zal worden, maar ook de body ontzettend zal toenemen. Dit is geen gok meer, dit is zekerheid.

Last but not least laat ik nog een dijk van een koi zien van Takigawa. Er zitten minpuntjes aan zoals op iedere koi, maar dit wordt een beul van een vis. Takigawa Showa.

Tenslotte namen dit koppel afscheid en vertrokken richting Duitsland. Wie weet zien we ze nog ooit eens terug…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052