Cursussen Maarten Lammens 2008

Cursussen Maarten Lammens 2008

Eindelijk is het zover!

Vanaf 2008 zal dierenarts Maarten Lammens ook cursus organiseren voor kleine groepjes (ca. 15-20 mensen) koiliefhebbers. Hierin bespreekt hij op een zeer praktische manier de meest voorkomende ziekten vanuit zijn eigen praktijkervaring, gevolgd door een practicum microscopie en wondverzorging. Elke aandachtige deelnemer ontvangt bij afloop een attest.

Waar?

Deze cursus zal plaatsvinden in zijn eigen praktijk in de provincie Antwerpen.

Het juiste adres is Maalderstraat 31, 2290 Vorselaar.

Wanneer?

Bij voldoende interesse vindt de eerste cursus plaats op zaterdag 23/2/2008 van 11 uur tot 16 uur. Wegens tijdsgebrek in lente en zomer vinden volgende data plaats in het najaar. Vooropgestelde data zijn 5/10/2008, 8/11/2008 en 13/12/2008. Afhankelijk van het aantal geïnteresseerden, kunnen er nog extra data bijkomen.

Wat kost het en hoe inschrijven?

De prijs bedraagt 58 euro, lunch en drank inclusief. Indien U interesse heeft, kan U steeds een berichtje sturen info@dekoidokter.be. We houden U dan verder op de hoogte.

De Auteur

Maarten Lammens (°26.12.74) heeft zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van de verzorging van de koi. Hij koppelt een jarenlange praktijkervaring aan een brede kennis over de verzorging en het gedrag van deze bijzondere vissen. Na het behalen van het diploma van kandidaat-dierenarts (1995, RUCA, grote onderscheiding) en dierenarts (1998, RUG, onderscheiding), specialiseerde hij zich gedurende twee jaar in visziekten aan de dienst Bacteriologie van de universiteit Diergeneeskunde te Gent, waar hij o.a. mee verantwoordelijk was voor de kliniek visziekten. Bovendien volgde hij met succes bijkomende universitaire opleidingen in visziekten en aquacultuur te Gent. Naast het verwerven van de nodige wetenschappelijke kennis en praktijkervaring omtrent de visziekten, publiceerde hij verschillende wetenschappelijke artikels in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften.

Maarten Lammens is een veel gevraagd spreker over de koi. Hij hield voordrachten voor nationale en internationale congressen, koi shows, voor verschillende koi-handelaars en voor dierenartsen. Na zijn universitaire loopbaan heeft Maarten Lammens zich toegelegd op de praktijk. Van 2000 tot en met 2002 deed hij gedurende twee jaar heel wat praktijkervaring op bij een groothandel in Japanse koi. Daarna vestigde hij zich als volledig onafhankelijk en zelfstandig dierenarts te Opglabbeek, vervolgens te Vorselaar, België. In 2004 richtte hij, samen met zijn vrouw, de dierenartsenpraktijk ALPHA (bvba) op. In zijn praktijk behandelt Maarten Lammens enkel vissen, geen andere diersoorten.

Door zijn dagelijkse ervaring en laboratoriumonderzoek gedurende de twaalf jaar tussen de aanvang van zijn studies tot het schrijven van dit boek, heeft hij een enorme massa aan materiaal en aan kennis verzameld, gebundeld in dit boek. Met dit boek beoogt de auteur de koivrienden er toe te brengen het spreekwoord “Zo gezond als een visje in het water” in de praktijk om te zetten.

Aangezien het voorkomen van ziekten bij vijvervissen zeer vaak samenhangt met een foute huisvesting (slechte filtering,….) en aangezien het transport van deze koudbloedige dieren naar de praktijk vaak heel stresserend is (zowel voor de vis als voor de eigenaar), geeft hij er de voorkeur aan om zelf bij de cliënt op huisbezoek te gaan. Enkel op deze manier kan een optimale diagnose gesteld worden. Dierenarts Maarten Lammens is werkzaam in België, Nederland en Duitsland (Ruhrgebied).

In zijn praktijk heeft hij de mogelijkheid tot hospitalisatie van zieke vissen. Tevens beschikt hij over een laboratorium, over bijkomende diagnostische technieken zoals radiografie en echografie en over een operatiekamer. Wie op dierenarts Maarten Lammens een beroep wil doen, kan steeds telefonisch een afspraak maken op het Gsm nummer (32) 0476.202591.

Maarten is op dit ogenblik enkel telefonisch te bereiken wegens vakantie in de Ardennen. Eventuele mails worden pas na 5 januari beantwoord. Telefonisch is Maarten steeds te bereiken.

Als je interesse hebt om mee te doen, reageer dan ook even op dit nieuwsitem, en vermeld dat je meedoet. Dit is voor mij ook een barometer om de belangrijkheid van dit soort nieuwsitems in te schatten. Het zou ook plezierig zijn om te weten wie er allemaal deelneemt aan deze zeer interessante cursus.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: NIET OPEN OP ZONDAG 1 MAART EN 8 MAART

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-10234

sanke SA-V19-10234
Koi Evolutie

1710023

Archief 1710023