De airlift by 'Marcel'

De airlift by 'Marcel'

Marcel had een airlift gemaakt voor zijn nieuw te bouwen vijver, en hier was hij trots op. Dit wou hij even demonstreren bij Interkoi, en zodoende...

Commentaar van Marcel

Ben gisterenavond nog gaan feesten bij vrienden. Het koppeke is deze morgen ( middag ) niet zo fris als anders .

Momenteel zit het airliften serieus in de lift . Na verschillende systemen gezien te hebben was de vraag , hoe kan ik dit toepassen bij mijn nieuwe vijver . Heb mijn filtering zodanig aangepast , dat er GEEN enkele bocht op de airlift komt . Dus geen enkele weerstand en maximale opbrengst ,kan hem zelfs een paar centimeter onder waterniveau zetten (gigantische opbrengst ).

Gebruik zelf geen 110 mm maar 160 mm , verdubbelling doorstroom en oppervlakte . De airlift opbouw is simpel en zeer functioneel , laat zelfs geen vuiltje op de bodem liggen .

Vermits ik graag in Arendonk kom , het is er altijd gezellig met de vele koi liefhebbers, had ik Luc gevraagd om een filmpje te maken van mijn airlift . Een filmpje met 110 mm pijp en bocht, en een filmpje met 160 mm pijp . We hebben voor beide tests een luchtpomp Alita 40 en een Secoh gebruikt . Dit is maar een goede 40 watt , en zie wat een opbrengst .

Als er vragen zijn , stel ze maar ?

Luc bedankt voor de gezellige namiddag .

De volgende uitdaging is de bakki voorzien van zoveel mogelijk water met weinig verbruik .

Als het me lukt kom ik langs voor een filmpke. Ben aan het nadenken of ik niet meer kan verzinnen ( kan ik meer naar Arendonk gaan ). Wens je een goede vlucht en fijne dagen in Japan. Doe de groeten aan Ben ( had hem heel graag mijn vissen laten uitzoeken), anders, laat hem volgend jaar ook meegaan .

Projecten zoals dit zijn leerzame dingen en dit is natuurlijk altijd interessant om mee te nemen, want er zijn altijd mensen die in dit soort zaken geinteresseerd zijn. Zelf had ik helaas weinig tijd om bij de demonstratie te zijn, maar enkele andere mensen en uiteraard Rini vond het best interessant.

Ik heb wel de waterverplaatsing kunnen vaststellen, en ik moet zeggen dat het een serieuze massa water is, die via een luchtpompje 40 wordt omgezet. Ik schatte het hoger in dan 20m³/uur. Hij had 2 verschillende opties bij. Een optie met een buis van 160 die een serieus debiet omhoog stuwde, en daarnaast nog een optie met een buis van 110 met een bocht om het water in een bepaalde richting te stuwen.

Dit is iets wat mij altijd ontzettend bevalt. Zelf heb ik 2 linkerhanden, maar ik ben altijd onder de indruk van wat mensen kunnen maken en uitdenken. Marcel ging het juist naast zijn vijver inbouwen, met daarrond een soort plateau met opstaande kantjes, zodat het als een waterval zou kunnen fungeren.

Het idee is reeds bestaand, maar toch vrij interessant, en ik hoop dat Marcel ons de foto's stuurt wanneer hij zijn vijver verder afbouwt. In een gesprek met hem wat de kosten zijn, was er nog geen helderheid, maar hij heeft me beloofd om een aantal van deze airlifts te maken tegen kostprijs, als er mensen zijn die hier interesse in hebben....

Dit is een genereuze aanbieding, die interkoi graag wil ondersteunen, en wij wachten dan ook in alle geduld op zijn prijsbepaling. Is het niet mooi dat we op deze manier de koihobby kunnen beoefenen ? Dus mensen, als je interesse hebt, stuur me een mail en ik zal verder met hem afspreken. Marcel..., je bent gewaarschuwd. Voor mij mag je er al zeker een aantal produceren om te gebruiken, want ik ben er weg van...

Verder nog even vermelden dat Marcel niet graag op de foto kwam, maar tegen wie zeg je dit ? Ik heb dan ook mijn best gedaan om hem zo mooi mogelijk in beeld te brengen.

Film airlift buis 160: klik hier

Film airlift buis 110 met bocht: klik hier

Rini, wat vond jij ervan, want jij hebt het beter kunnen bekijken dan ik ?

Als laatste heb ik er ook nog 2 foto's bijgevoegd van de proteine skimmer, die zijn werk doet zoals van hem verwacht wordt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240