De beslissing was vlug genomen

De beslissing was vlug genomen

Henk kwam, zag… en kocht onmiddellijk. Ik denk toch wel dat Henk de snelste beslisser is geweest die ik ooit heb ontvangen, maar die wel een beslissing nam die hij nooit zal betreuren.

Bijna 53 cm was K2, weer een koi met een verleden, een koi met een naam. Het verhaal is dat er 3 sanke werden gekocht die wij persoonlijk hadden uitgekozen bij Momotaro. Toen een 20 cm groot, werden ze eigenlijk bij wijze van proef verkocht in de vriendenkring van Ben en kregen ze de namen K1-K2 en K3. In die tijd waren mijn kleindochters nogal veel met K3 bezig en zanikte ik nogal veel over mijn kleindochters en de interesse voor K3.

Deze toepasselijke naam K2 groeide al snel uit tot Kaatje, en vond zijn bestemming in Ben’s Bakje. Geloof het of niet, maar als ik weet dat ze naar Ben gaan, weet ik zo goed als 100% zeker dat de vooruitgang enorm is, zo ook de vooruitgang van Kaatje. In het filmpje van juni 2010 (toen ± 46) zie je al een hele verandering tegenover het filmpje bij aankoop(maart 2009, ± 22).

Henk had een karashigoi gekocht ten tijde van de aanbieding, en zocht nog een goede sanke. Ik kon er niet dadelijk eentje bedenken, maar toen ik vroeg aan Ben of we nog een goede sanke hadden zitten, kwam hij dadelijk te voorschijn met Kaatje.

Raar hoe sommige dingen kunnen gaan, want ik had er helemaal niet aan gedacht. Kaatje zat al een 2-tal maanden bij mij, en we waren van oordeel dat ze qua huidkwaliteit zeker niet achteruit was gegaan. Ik werk al een tijdje met “groenig” water, en dit geeft een hoge mate van voldoening, alhoewel het voor de verkoop een moeilijker gegeven is. Zo ziet hij er nu uit: K2 anno juli 2011

Ondanks het feit dat er de eerste koishow in België was, was het toch nog aangenaam vertoeven. De zon deed moeite, maar echt warm was het niet. Ik ben wel nieuwsgierig naar de koishow in Mortsel, maar ik zal er helaas niet bij zijn. Dit heeft met 2 redenen te maken. Ten eerste volgt de show te snel op Appeltern, en ten tweede zijn de beste vissen verkocht, en moet ik nieuwe gladiatoren over laten komen. Ik heb dan ook besloten om slechts maar 1 koishow mee te doen dit jaar, namelijk Appeltern. Of ik in Arcen aanwezig zal zijn heb ik nog niet beslist.

Zoals iedere week op zaterdag hebben we nog enkele koi gebowld om na te kijken, en de koi die ons ontzettend plezier doet is de vergeten kindai showa, die ik al een tijd van de website heb gehaald. Op non aktief gezet noem ik dit dan. Het is dan telkens weer een lust om ze weer te zien, en deze Yamamatsu kindai showa heeft beslist nog niet alles van zijn kwaliteiten laten zien. Spierwit, geweldige kop…tategoi gehalte is zeker aanwezig. Paul was deze zeker nog niet vergeten, en ik hoop stilletjes dat hij zijn vrouw kan overhalen…waarom ? Omdat ik denk dat zij op de perfecte plaats terecht komt. Dus Paul….doe je best…

Ook de nieuwe eigenaars van Helena, Patrick en Cindy kwamen speciaal van Den Haag om hun oogappel te zien, en samen met de tancho showa en een bijzondere sanke is het altijd een lust om Helena te bewonderen. De nieuwe eigenaars gaan eerst nog op vakantie en komen daarna pas Helena ophalen.

Wel had Cindy zich laten vertederen door de joviale karashigoi en zij zou en moest bij het zien van de sociale meute ook een karashigoi in haar bezit krijgen. Een goede raad van mannen die een “niet koivriendelijke” vrouw hebben. (97%) Breng ze mee, en verteder ze met een karashigoi.

karashigoi Henk

karashigoi Cindy

Last but not least hebben we nog een vollege controle gedaan van de showa van Dainishi die eigendom is geworden van Nico. Deze showa werd vooral gewaardeerd voor zijn bijzondere koptekening, en ik kan heel goed begrijpen waarom. Beide showa stralen zoveel kracht en kleur uit, dat het voor mij niet te bevatten is dat ze niet verkocht zijn. Prijs kwaliteit is meer dan terecht, en een goede man kan ook mooi zijn hoor….kijk maar naar mij…

Showa van Dainishi

Showa van Nico

Als afsluiter wil ik nog meedelen dat ik in de loop van de dag of morgenvroeg nog 1 showa en 1 sanke ga promoten die ik op non aktief heb gezet, en die nu nog aan de prijs aan te kopen zijn, maar nadien duurder zullen worden.

Hierover morgen meer.

Meer afbeeldingen

De beslissing was vlug genomen: afbeelding 1
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 2
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 3
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 4
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 5
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 6
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 7
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 8
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 9
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 10
De beslissing was vlug genomen: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137