De eerste schoonmaakdag zit erop

De eerste schoonmaakdag zit erop

Het werd tijd om de borstel nog eens boven te halen en aan een oppoetsbeurt te beginnen.

Het eerste wat ik gedaan heb is de q-bak vn 6 m³ opgepoetst. Helemaal zuiver gemaakt met een sopje, water eringedaan en ontsmet met PP, de ganse dag laten draaien, het water er terug uit en opnieuw zuiver water er terug in. Dan 50 kg hexamedium extra in de bakkishower gekapt, een halve liter Gel microben over het filtermedium gestrooid en 2 uur laten intrekken, het systeem opgestart en er enkele koi ingezet. Laat de algjes nu maar komen.

Ondertussen werd het overblijvende grasland geverticuteerd, ontmost en schoongemaakt zodat we binnenkort weer groene gazon hebben tegen de jaarlijkse bbq. Deze vrije ruimte moet ik toch nog eens gaan benutten. Ik speel met de gedachte om hier een aantal bakken van 6-8 m³ te maken, vooral om tosai op te vangen. Als ik een 5-tal bakken hier zou kunnen maken en dan speciaal geselecteerde tosai zou kunnen laten opkweken, dan zou dit formidabel zijn. Mijn centen zijn momenteel helaas op, dus moet ik nog even geduld hebben.

De aerators werden terug op hun normale positie geïnstalleerd, en ik heb 1 m. kap verwijderd zodat de koi weer van de schaarse zon kunnen genieten.

Zoals je kan zien op de foto’s hebben de planten (kalmoes) in principe niets geleden die in de bakki showers groeiden, tijdens de winter. Door de bakki’s te omwikkelen met bubbeltjesfolie hebben de planten zich goed kunnen handhaven. Het begint er nu weer op te lijken, en het geeft een goed gevoel om alles weer picobello in orde te maken.

Ik kon het niet laten om ook nog een tweetal filmpjes te maken van mijn lievelingetjes, en wil deze graag met jullie delen. Ik heb zelden zulke lieve en toffe tosai koi in het bakje gehad als deze. Ze stralen allemaal iets speciaals uit.

tosai Momotaro-01

tosai Momotaro-02

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137