de karperwereld.

" /> de karperwereld.

" />
De karperwereld op bezoek

De karperwereld op bezoek

Vandaag kreeg ik het opmerkelijk bezoek van Franklin, die hoofdredacteur is van het befaamde magazine de karperwereld.

In het boek vind je ook een hommage terug aan Rini Groothuis, die vele jaren deel uitmaakte van Interkoi, maar helaas al enkele jaren van het toneel is verdwenen. Het roept goede herinneringen op die helaas vervlogen zijn.

Het is zijn wens om een degelijke vijver te bouwen, waar hij volop kan genieten van onze passie, namelijk de Nishikigoi.

Zoals ik de laatste tijd redelijk veel doe, leg ik uit wat wenselijk is om een vijver te bouwen, zonder daarbij profijt te hebben, want ik ben geen vijverbouwer.

Blijkbaar trekt dat de meeste mensen aan, namelijk dat ik onbezorgd kan zeggen wat ik zelf vind, gebaseerd op jarenlange ervaring. Het enige wat ik doe is publiciteit maken voor die vijverbouwers die in mijn ogen de vijvers aanleggen zoals ik ze graag heb, en ondertussen weten jullie wel wie dit is.

Raar maar waar, zal ik altijd terugvallen op het gebruik van een sterke bioloog, ondersteund door een goede voorfilter, maar ook niet meer dan dat....

Of ik gelijk heb ? God zal het weten, want de moderne techniek staat voor niets stil, maar hoeft niet altijd zaligverklarend te zijn. Kom gewoon naar mijn koi kijken en dan begrijp je wat ik bedoel !

Het werd een aangenaam gesprek en gelukkig had ik mensen aan mijn zijde die nog iets meer van een goede vijver bouwen weten dan ikzelf, want ik blijf tenslotte een leek !

Om Franklin toch even een indruk te geven van de koi die nog bij mij rondzwemmen, hebben we enkele sansai gebowld., die we tevens eventjes controleerden. Zien ze er niet prachtig uit ! Ik vind van wel en ik geniet er nog iedere keer van.

Franklin was blijkbaar toch een beetje onder de indruk en dan krijg je natuurlijk de fantastische verhalen waarbij de verhalen van de karperwereld geconfronteerd worden met de verhalen van de koiwereld….een wereld van verschil, maar tegelijkertijd toch zo gelijklopend….

Begon de dag langzaam, plotseling had ik handen te kort om iedere gast te woord te staan en te helpen.

Uwe kwam met zijn vrouw en zijn attente zoon Liam een ginrin benigoi ophalen. Heel lieve mensen die ik graag verwelkom en waar ik graag tijd voor vrij maak. Ze moeten een heel eindje rijden om naar Interkoi te komen, want ze komen uit Duitsland, maar dat hebben ze er blijkbaar graag voor over.

Lorenzo en Sandra zijn fantastische mensen en Lorenzo ziet graag wat iedereen graag wil hebben. Koi met een grote kop, een zware body en een gezegende lengte die nog veelbelovend is.

Dit zit allemaal samengevat in deze kohaku van Torazo, die bovendien een opmerkelijk sterk karakter heeft, want ze is niet alleen groot, ze durft ook nog eens tegenwerken. De temperatuur van het water helpt hier natuurlijk ook een handje.

Ze komen ook van verre en moeten ook 200 km rijden om naar Arendonk te komen. Het zijn klanten die ik heel graag heb en bijzonder op prijs stel, maar eigenlijk respecteer ik iedere klant, en probeer ik iedereen over dezelfde kam te scheren…

De showa van Momotaro werd eind verleden jaar al door hun gekocht, maar de verleiding om de kohaku ook aan te kopen konden ze niet weerstaan, zodat beide koi nu tegen de Franse grens rondzwemmen.

Het weer heeft me niet in de steek gelaten gisteren, en ik hoop dat het weer me volgende week ook niet in de steek laat. En Ans....bedankt voor het maken van foto's...je hebt zelfs een foto gemaakt waar ik op lach...ook een zeldzaamheid....

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

De karperwereld op bezoek: afbeelding 1
De karperwereld op bezoek: afbeelding 2
De karperwereld op bezoek: afbeelding 3
De karperwereld op bezoek: afbeelding 4
De karperwereld op bezoek: afbeelding 5
De karperwereld op bezoek: afbeelding 6
De karperwereld op bezoek: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240