De koi werden gesmaakt

De koi werden gesmaakt

Het was toch weer gezellig druk gisteren, en we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele koi te bowlen.

Als mensen van Zeeland komen, speciaal om kennis te maken met Interkoi, dan moet je je beste beentje voorzetten, en de mensen een gepaste uitleg geven.

Het waren vriendelijke jongens, maar ik geloof niet dat ze al zoveel uitleg op zulke korte tijd te verwerken kregen. Ze zaten nog maar in het begin van de hobby, en het is nog maar de vraag of je dan bij ons op het juiste adres bent. Kleine koi hebben we niet, ik denk dat onze kleinste koi toch nog 35 cm zijn. Maar ik denk dat de interesse groot was...

We waren toch van plan om een aantal koi te bowlen die een extra vermelding waard zijn. Ik ga deze dan ook één voor één op de film laten zien. Het zijn stuk voor stuk goede koi, perfecte vijvervissen. Wie interesse heeft om een bod te doen, je kan er een gouden zaak mee doen.

Showa van Momotaro

Bijzonder mooie showa uit de 42-reeks van Momotaro. Qua grootte niet zo enorm, maar dat kan nog verbeteren eens zij op haar goede plekje is beland. Zeer diep sumi, egaal rood en goede body. Ze is 15 cm te klein, maar de omstandigheden zijn bij mij wel goed, maar nooit optimaal. Wie nog op zoek is naar een showa die voor verrassingen kan zorgen, mail me.

Showa van Yamatoya

Eén van de oudste bewoners in Arendonk, blijkbaar onbemind, alhoewel ik dit niet volledig begrijp. Deze 5 jaar oude showa heeft toch nog een heel leven voor zich ? Er zijn veel betere showa, maar er zijn nog zeer veel slechtere dan deze showa. Hoe langer ze bij ons zit, hoe mooier ze wordt.

Showa van Momotaro

Speciale tekening in bijna kruisvorm, diep sumi, een mooie vijvervis zonder meer. Doe een redelijk bod en de koi is voor jou.

Ki Utsuri van Otsuka

Ik had er 3, nu nog eentje, maar dan eentje dat toch het beste van haar laat zien. Inderdaad vrouwelijk, en qua body heeft ze het zeker goed gedaan. Wie de laatste wil, moet me toch een mailtje sturen...

Benigoi van Yagenji

Rood is de kleur, en als je deze bij de voorgaande kigoi zet, dan heb je de fantastisch mooie kleuren, zwart, geel en rood, de Belgische driekleur. Altijd een neutrale kleur in de vijver, en mooi om te zien. Ik heb er echter maar eentje...

Showa van Yagenji

Nog eentje van Yagenji, een bijzonder speciale showa, waarvan ik niet begrijp dat deze nog niet de harten gestolen heeft van bepaalde mensen. Speciaal is hij zeker te noemen, en af is hij zeker nog niet. De menware komt nog, hij zal nog voor verrassingen zorgen. Hou je van verrassingen ?

Showa van Momotaro

Nog één van de laatsten uit de 42-reeks. Zou je dit verwacht hebben als je het certificaat zag van deze koi ? Neen hoor, dat is bijna onmogelijk. Wat is mijn sumi sterk en mooi. Je wilt toch een zwarte showa, of niet ?

Kohaku van Sakai

Bijzonder goede kohaku van Sakai. Goede bouw, kiwa en sashi perfect, patroon stabiel, wat wil je nog meer. Deze heb ik echter voor de jongens uit Zeeland gereserveerd tot volgende week. Bovendien is het een vrouwtje en dat geeft deze kohaku nog een extra dimensie.

Laatste karashigoi van Takigawa

Nog even de laatste 7 van de 49 reeks karashigoi gebowld. Eentje vond het fijn om in de filterbak te springen, maar dat is zo goed als genezen. Worden ze de volgende 14 dagen niet verkocht, dan verhuizen ze naar de groene vijver waar ze tegen volgend jaar 10 cm zullen gegroeid zijn, en 100-200 euro meer opbrengen. Dat is een betere investering dan de spaarboekjes bij de bank. Wil jij niet dezelfde investering doen met die opbrengst ?

Als laatste hebben we de 6 koi gebowld die naar één en dezelfde plaats gaan. Het is een perfecte selectie geworden die ik in samenspraak met de klant heb uitgekozen. Hoe is dit in zijn werk gegaan ? De klant in kwestie heeft me een 15-20 tal koi aangeduid die op zijn verlanglijstje stonden, en daarna heb ik de selectie zelf samengesteld, en er een interessante aanbieding van gemaakt. Iedereen tevreden....Deze combinatie echter vind ik zelf zeer gaaf...

selectie 1

Deze bowl toont een zeer speciale tancho showa die zeker het laatste van haar tong nog niet heeft laten zien. Hier komt vermoedelijk nog sumi bij, alleen weet je niet waar. De body geeft aan dat ze nog een flink eind te gaan heeft, en 62 cm metende is ze reeds bestemd om groot te worden. De kohaku van Ooishi is dit jaar flink ontwikkeld. Wat wordt ze mooi....De showa van Dainishi straalt als een zon en zal de vrouwelijk charmes op tijd beantwoorden...

selectie 2

Deze selectie bevat een showa die ik op de veiling van Momotaro in 2008 heb gekocht als tosai, 28 cm. Nu is ze 64 cm en is voor mij nog steeds tategoi. Overdreven groot zal ze niet worden, maar wat is er mis met 75 cm klasse ? Zelf heb ik nooit begrepen dat deze niet verkocht werd, maar nu ben ik blij waar ze terechtkomt. De showa van Dainishi is een broertje van deze van de vorige selectie, en ze hebben dezelfde taak. De karashigoi is er eentje van de velen, en zal sowieso zijn plaats opeisen in het geheel.

Wil je zelf ook een nieuwe vijver opstarten ? Maak een selectie van goede vissen, en je zal zien dat wij je een goede hand zullen toesteken.

De volgende filmpjes zijn voor een klant die zijn vijver aan het verbouwen is, maar waarvan zijn koi nog bij ons zit. Op deze manier laat ik hem toch even meegenieten van zijn koi, want om telkens van Urk naar hier te komen is toch iets te ver. Dus, geniet maar even van je koi...straks zwemt ze bij jullie...

Kohaku van Matsue-01

Kohaku van Matsue-02

Kohaku van Matsue-03

Kohaku van Matsue-04

Zien ze er niet allemaal SUPER uit ?

Meer afbeeldingen

De koi werden gesmaakt: afbeelding 1
De koi werden gesmaakt: afbeelding 2
De koi werden gesmaakt: afbeelding 3
De koi werden gesmaakt: afbeelding 4
De koi werden gesmaakt: afbeelding 5
De koi werden gesmaakt: afbeelding 6
De koi werden gesmaakt: afbeelding 7
De koi werden gesmaakt: afbeelding 8
De koi werden gesmaakt: afbeelding 9
De koi werden gesmaakt: afbeelding 10
De koi werden gesmaakt: afbeelding 11
De koi werden gesmaakt: afbeelding 12
De koi werden gesmaakt: afbeelding 13
De koi werden gesmaakt: afbeelding 14
De koi werden gesmaakt: afbeelding 15
De koi werden gesmaakt: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137