De laatste tosai

De laatste tosai

Het was een heel werkje om de tosai allemaal op hun plaats te zetten, maar het is nu gebeurd, en ik ben er niet rouwig om. De evolutie is meer dan positief voor de meeste, slechts een paar voldoen niet aan de eisen. 

De afvallers zijn toch niet van de minste. Kohaku 2301018 heeft helaas zijn beni verloren en is op weg naar een shiro muji. Ik weet niet echt goed wat ik er mee moet doen. Het is een jumbo tosai die vrij groot kan worden, en als de kleur volledig is verdwenen, dan hebben we een goed gevormde witte koi, en alhoewel niet altijd gewaardeerd, zijn hier toch noch mensen die hier interesse voor hebben.

Ik ben van plan om deze dan ook gewoon door te laten groeien en we zien wel wat de toekomst brengt. Er zijn al mensen die erachter gevraagd hebben, maar het is niet het moment om deze aan te bieden. Wachten is de boodschap.

Sanke 2301001 is idem als bovenstaande en is ook zijn kleur verloren, dus ook waardeloos. Deze heb ik echter weggegeven en geniet nu van de luxe van een grote natuurvijver van 1 km lang. Verstandige beslissing van de sanke om zijn kleur te verliezen, het legt hem geen windeieren.

Showa 2301055 voldeed ook niet aan de voorwaarden, maar die geef ik nog wat krediet. Het is een showa van Sakai FF, het beni is was gebroken, maar niet spectaculair. Ik heb besloten om daar wat werk in te steken en we zien wel wat de toekomst brengt. Voorlopig heb ik er ook geen prijs op geplakt.

Degene die me het meeste pijn heeft gedaan is kohaku KO-V23-02107 van Momotaro. Hier had ik wel grote verwachtingen van, maar deze besloot ook zijn beni te breken en vermoedelijk te verliezen. Hier heb ik dus ook een klant mee gelukkig gemaakt.

En zo zijn er bijna 100 tosai geupdate. De meeste zijn bijzonder interessante tosai en ik geloof dat die redelijk veel toekomstperspectief hebben. We gaan ze nog enkele maanden gerust laten, en hopen dat ze verder evolueren zodat ze de klanten kunnen bekoren.

Een deel ervan zijn verplaatst naar de binnenvijvers, waarvan er een deel zal ingezet worden op de Holland koishow die volgende week van start zal gaan. Ondertussen heb ik niet stil gezeten, en heb ik serieus wat werk verzet, maar dat heeft te maken met privé doeleinden bij mijn zwembad voor de kleinkinderen. 

Een vernieuwing van de gazon diende zich aan en ik heb bijna 300 m² gazon afgestoken en de volledige oppervlakte geëgaliseerd zodat ik er morgen nieuwe graszoden kan leggen. Mijn kleinkinderen hebben aangeboden om te helpen. Het kwam toch neer op 7000 kg dat ik verwijderd heb, geen kattepis, maar het resultaat zal tip top in orde zijn.

zwembad

Meer afbeeldingen

De laatste tosai: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml