De mudponds werden leeg gemaakt

De mudponds werden leeg gemaakt

Ondertussen zijn de mudponds van Momotaro reeds leegehaald en konden we de nieuwe showa bloedlijn van Momotaro bewonderen in al zijn glorie.

Dat zij zelf zo enthousiast zijn is begrijpelijk, maar als je dan nog eens de koi bekijkt die bovengehaald worden, dan moet je toch even slikken. Er wordt op dit moment vooral aan de body van de showa gewerkt, en dat is blijkbaar te merken. Het resultaat mag er in ieder geval zijn. Nu nog bewijzen wat ze in hun mars hebben, en daar wil ik zeker aan meewerken. Zoals reeds meerdere malen gezegd, willen ze de gedrongen kop van de shiro showa bloedlijn verbeteren en de body verfijnder maken, zodat de showa een copie wordt van de sanke, maar dan met alle facetten van de showa.

De eigenaar van de All Japan Show winnaar "Seio" was vandaag op bezoek. Interessant om te zien was hoe zij de koi selecteerden. Deze begoede man, waarvan ik ondertussen de naam vergeten ben, krijgt het voorrecht om de eerste selectie van deze tosai te maken. Op deze manier heeft hij ook Seio in bezit gekregen. Hoe werkt het ? Maeda San selecteert samen met hem een 100 tal koi. Deze worden één voor één bekeken en beoordeelt. Op dit ogenblik kan je ze nog niet sexen, maar als de koi in het voorjaar gegroeid zijn en kunnen gesext worden, zullen de mannetjes van de vrouwtjes gescheiden worden en mag hij beslissen of hij de vrouwtjes koopt of niet. Wat ik ervan vernomen heb, wordt er hier een budget aan uitgegeven van 15-20 miljoen yen, maar of dit waar is kan ik niet beamen.

In ieder geval interessant om te zien, maar als je naar de kwaliteit van showa's kijkt dan weet je voldoende. Ik kan niet wachten tot ik mijn selectie thuisheb om te zien hoe ze in de winter zullen evalueren in de verwarmde bassins. Ik heb 2 verschillende selecties: één selectie van koi die binnen grootgebracht zijn in een bassin met 3406 soortgenoten. Deze zijn tussen 12 en 16 cm, en dus veel kleiner dan de koi die normaal buiten grootgebracht zijn en nu tussen de 22 en 28 cm groot zijn. In normale omstandigheden moeten de kleine nu de grote inhalen, dus het wordt nog spannend. Wij waren aangenaam verrast dat Interkoi de eer kreeg om als enige in BE en NL om deze nieuwe showalijn aan te kopen. Ik heb enkele foto's erbij gedaan van deze nieuwe bloedlijn, en zoals je kan zien is de body gewoon super, en zelfs de patronen zijn al stevig gevormd.

Ik ben nog steeds op zoek naar enkele goede shiro utsuri, maar kan ze nergens vinden. Morgen rijden we naar Omosako en daar zullen we nog eens rondkijken. We zijn wel bang dat goede shiro's bij Omosako wel te duur zullen zijn.

Bij het wandelen in de koihouses van Momotaro, viel mijn oog plotseling op een bassin met kumonryu's. Hier was ik al lang naar op zoek, want goede kumonryu zijn gewoon niet te vinden. Je ziet dikwijls de gelige hoofden die best te pruimen zijn, maar als je dit festijn van wit en zwart bekijkt, dan begint het hart te bonzen. Ze werden pas op 21 oktober uit de mudpond gehaald, dus was bang dat ik hier geen keuze uit zou kunnen maken. Met de moed in de schoenen stuurde ik Brian naar Maeda san om te vragen of ik hier een drietal kumonryu uit mocht selecteren, en het werd toch toegelaten zeker... Zelfs Adam zijn mond viel er van open. Een prijs werd afgesproken als ik een mannetje zou selecteren en een prijs werd afgesproken als ik een vrouwtje zou selecteren. Ik hoopte al dat het mannetjes zouden zijn, want de vrouwtjes waren nogal prijzig in aankoop. (lees heel duur). Ik moest niet lang scheppen om deze draakjes naar boven te halen. Ze zien er geweldig uit en zullen volgend jaar zeker iedere koishow kunnen winnen, want dit materiaal kan je NERGENS vinden. Het waren alledrie vrouwtjes, en dit zeiden ze niet om de prijs naar boven te trekken hoor. Deze jongens zijn zeer integer op dit gebied, en zelf kan ik ondertussen ook wel één en ander bepalen. In ieder geval: zijn het geen schatjes ? Ik kan er maar niet genoeg van krijgen.

Na de selectie van de kumonryu heb ik ook nog de showa definitief aangekocht. Deze showa werd destijds door Brian Sousa op de show aangekocht uit een niet gesexte selectie. Het bleek uiteindelijk een man te zijn, maar wat is er mis met een mannetje van 70 cm met een sumi die niet te evenaren is en die bekwaam wordt geacht om in januari de All Japan Show te winnen in zijn klasse. Wait en see....

Normaal zouden we voor de derde keer bij Maeda San in zijn huis gaan dineren, maar er was een ongeluk gebeurd met één van zijn werknemers, en hier moest hij naartoe. We zijn dan maar Sushi gaan eten en gaan eens lekker vroeg te bed. Dat is ook eens fijn na deze hectische week.

Wel moet er mij iets van het hart. Wij zijn beiden toch teleurgesteld aan het aantal reacties dat ik via het nieuws binnen krijg. Rini is er zelfs het hart van in. Er komen dagelijks bijna 300 mensen naar de website om deze op te volgen, maar volgens Rini is dat belachelijk weinig. Een beetje meer animo en ondersteunende reactie hadden we zeker verwacht.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240