De nieuwe lichting is aangekomen

De nieuwe lichting is aangekomen

Het wordt een gewoonte om koi te gaan ophalen in Schiphol. Toch blijft het telkens een gebeurtenis waar de verwachtingen hoog zijn gespannen.

Ik had weeral 2 goede helpers om alles in goede banen te leiden, en een handje toesteken bij het inladen van de zware boxen is altijd meegenomen. Rudy en Jeroen, een combinatie België - Nederland, altijd klaar voor een leuk onderhoud tijdens de lange reis naar Schiphol.

Het ernaartoe rijden was problematisch, met heel wat files, maar éénmaal aangekomen verliep alles vrij vlot. De dozen stonden klaar, het inladen kon beginnen, en het naar huis rijden ging vlot, zodat we toch nog tijdig thuiswaren. Het hele gebeuren duurde van 16.00 uur tot 20.45 uur, en dan was het tijd om de koi uit te pakken.

Hier nemen we de nodige tijd voor. Het is ondertussen routine geworden. De zakken naar de vijvers brengen die ervoor bestemd zijn, het aanpassen aan de temperatuur, en daarna het één voor één uitladen van de zakken. De temperatuur tussen de zakken en de vijver stemde aardig overeen, dat is al een meevaller. Daarna de zakken openen, de tijd nemen om de koi aan te passen aan het PH verschil door telkens enkele bekers water toe te voegen, en daarna kunnen de vissen worden vrijgelaten. Om 23.00 uur was alles achter de rug.

Jeroen heeft het uitladen van zijn showa gefilmd, en dit is er een verkorte versie van. Rudy was de fotograaf en de filmer van dienst, en in dit filmpje zie je een overzicht van het overzetten van alle koi.

Het uitpakken van de ginrin showa moest buiten gebeuren. Het was donker, dus hebben we er een lamp bij moeten zetten. Dit korte filmpje zegt niet veel, maar het werd stilaan tijd om te stoppen, het was al laat genoeg.

Ik ben ditmaal heel trots op mijn collectie, het is een lust om dit soort koi te zien rondzwemmen. Je kan de keuze maken uit reuzekoi van 20 maanden, die allen meer dan behoorlijk goed zijn voor een acceptabele prijs, of je kan de voorkeur geven aan persoonlijk gekozen tosai. Mijn vijvers zijn op dit moment niet overdreven druk bezet, en dat is ook de bedoeling. Stilaan wordt duidelijk waar ik echt naartoe wil, en dat is hetgeen ik nu rond heb zwemmen, met een goede roulatie in verkoop, zonder me te bezondigen aan overcapaciteit.

Streefdoel is 100 goede nisai, met de nadruk op goed en betaalbaar, met daarbovenop nog 100 tosai met toekomstmuziek. Dit verdeeld over 200 kuub, geeft voldoende ruimte en accomodatie om een perfecte habitat voor de koi te creëeren. Het overstockeren ga ik aan anderen overlaten, ik heb hier geen behoefte aan.

Nog enkele filmpjes:

Taniguchi kohaku

Taniguchi kohaku

Momotaro kohaku

Momotaro kohaku

Momotaro sanke

Zowel Rudy als Jeroen waren duidelijk onder de indruk van hetgeen er van Japan is overgevlogen, en ik probeer mijn naam in de koiwereld te handhaven door een algemene hoogstaande kwaliteit aan te bieden aan mijn klanten. De koi zitten nu in Arendonk, je bent vrij om te komen kijken op zaterdag. Bowlen doe ik even niet, maar kijken kan geen kwaad.

Meer afbeeldingen

De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 1
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 2
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 3
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 4
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 5
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 6
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 7
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 8
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 9
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 10
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 11
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 12
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 13
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 14
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 15
De nieuwe lichting is aangekomen: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052