De overwinteraars en de nieuwe aankopen

De overwinteraars en de nieuwe aankopen

Het zou rustig moeten zijn op de markt, maar niets is minder waar. Ik moet regelmatig koi filmen voor mensen die interesse hebben, de nieuwe aankopen opvolgen, de vijvers hier goed onderhouden en tussendoor toch nog proberen een koi te verkopen.

Normaal gezien had ik in Japan gezeten, maar nu werk ik van achter mijn computer. Het is een heel ding om alles zo goed mogelijk op te volgen, maar we doen ons best. Ik ben trouwens bijzonder blij met nog enkele aankopen die ik na lang bekijken en inschatten heb gedaan.

VOORWAARDEN VOOR EEN VEILIGE OVERWINTERING

De reorganisatie in mijn vijvers is gedaan en eerlijk gezegd, heel veel koi heb ik niet meer, maar wat er zit is nog meer dan goed, beregoed zelfs. Ik heb een tiental dagen geleden de moeite genomen om een aantal koi nog te bowlen, en ze te verenigen in een overzichtsfilmpje. (duurt wel 17 minuten)

Het zijn de zogenaamde overblijvers, maar dat blijf ik een onrespectvol woord vinden, dat ik eigenlijk liever niet wil gebruiken, kijk maar naar dit overzichtsfilmpje. In mijn ogen allemaal klassebakken die vandaag of morgen toch hun nieuwe eigenaar zullen vinden.

Ik open de debatten als je interesse hebt om een koi uit deze laatste selectie te kopen. Zoek het codenummer op en doe je best om deze aan te kopen. De soepelheid dwingt mij om mee te denken. Als toemaatje zullen alle koi gratis mogen overwinteren tot begin 2021. Maar alleen kijken naar de koi is ook al een zegen....kwaliteit mag bewondert worden.

Wel zijn er op dit ogenblik onderhandelingen gaande om een route te openen naar Italië, een potentiële nieuwe markt, waar ik een interessant contact heb gevonden die koi wil importeren. De vraag naar recente filmpjes duiden nog op een wankel vertrouwen, ondanks het feit dat de website in principe zo goed als altijd uptodate is.

Geen nood, ik heb er geen probleem mee om opnieuw filmpjes te maken om deze alsnog te tonen. Een mooie gelegenheid trouwens om deze nog eens te tonen aan mijn trouwe lezerskring, die trouwens flink uitbreid. Dat is tenminste toch iets dat positief is.

Ze hebben momenteel hun focus op de ginrin selectie gezet, maar ook enkele showa en kohaku kandidaten verblinden hun ogen. Italië is nog niet zover om een hoger segment van koi aan te kopen, maar de evolutie is bezig. Een kohaku die indruk maakt is de kohaku die wij kochten op 21 cm, deze Momotaro kohaku. De Izumiya showa vonden ze ook fantastisch, en gelijk hebben ze. Deze 3 werden door hen gekozen, en daar heb ik ook een filmpje van gemaakt.

Een opening is er nog niet gemaakt, maar mijn neus zegt dat die er weldra zal komen. Het transport is ook geregeld en ik kan rekenen op mijn vriend Benjamin. die voor mij de transporten doet. Dit brengt me ook nog tot een ander voorstel indien er nog graag koi worden aangekocht.

Bij iedere aankoop boven 1000 euro, ben ik bereid het transport gratis te verzorgen. Dit is wel enkel mogelijk in de periode dat Ben beschikbaar is, want hij is 6 weken werkzaam in een ander land, en daarna 6 weken thuis. Het is in die periode dat het moet gebeuren. Vanaf volgende week ik hij beschikbaar. Dus als je gebruik wil maken van het aanbod !!!

OVERZICHT VAN MIJN NIEUWE AANKOPEN

Vermits ik me dan toch weer eens heb laten verleiden door shiro utsuri, ben ik dan ook overstag gegaan voor een derde exemplaar dat ik na dit nieuwsitem op de website zal plaatsen. Ik heb er wat over getwijfeld, maar de twijfel haalde het van de onzekerheid en ik ben dan toch maar overstag gegaan, gewoon omdat ik er een zwak voor voelde.

Zijn zwarte kop is niet door iedereen geliefd, maar het quasi perfecte dampatroon gaf voor mij de doorslag, inclusief de bloedlijn van de koi die me deed denken aan de overgrootmoeder Kurokabuto die ook een zwarte kop heeft. Kuro betekent trouwens zwart, kabuto weet ik niet precies, maar als ik me niet vergis heeft dat iets te maken met de helm van een samoerai, dus de zwarte helm van een samoeraikrijger...spannende vergekijking i (ondertussen verkocht)

Zoals je weet kan sumi ook veranderen bij Shiro, maar het is in prncipe voor mij niet echt nodig, want zowel zwartneusjes als zwartkopjes vallen bij mij niet steeds in ongenade. Maar kijk vooral naar het perfecte dampatroon van deze shiro.Trouwens als ik er geen koper voor vind, dan geniet ik er toch zelf van zekers....

De 2de aankoop heeft voor mij een gevoel opgewekt van de sanke van Ben die hij verloren is, en die je kan zien in één van de vorige nieuwsitems. Deze geeft me hetzelfde gevoel en is ook van Sakai. Wel niet van Sakai FF, maar van Sakai Co die volop aan de weg aan het timmeren is, en met succes.

Om je even Sakai Co te schetsen. Dit is de zoon van de broer van de overbekende Sakai FF die een aantal jaren geleden zelfmoord heeft gepleegd toen het bedrijf getroffen werd door KHV. Ondertussen is de zoon Kentaro de grootmeester bij Sakai. De broer van de vader heeft een tijdje het bedrijf van zijn broer gerund, maar achteraf is het bedrijf in handen gekomen van Kentaro. Het zijn dus neven van elkaar of in het vlaams gezegd...kozijns. Het fijne van het verhaal zal je nooit weten, en dat hoeft ook niet.

Ik heb al enkele aankopen gedaan bij Sakai Co om de boel te verkennen en vorig jaar ben ik er op bezoek geweest. Gisteren heb ik echter mijn volgende aankoop gerealiseerd. Ik denk met deze sanke een waardige opvolger te hebben gevonden. Deze werd trouwens als enige verkozen uit een serieus sterke selectie. Ook zij zal dadelijk onder de nieuwe aankopen verschijnen.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Jeroen

WoW die sanke van sakai. Wat een mooie vis!! Gr Jeroen


The Untouchable

Al die geweldige gosanke die hier getoond worden, ik vraag mij soms af of dit niet van het goede teveel is. Akkoord, je bent daarin zeer goed Luc, zo niet de beste dealer van de lage landen. Maar zou het toch niet beter zijn om wat meer te diversifiëren met wat 'speciallekes'? De realiteit heeft al genoegzaam uitgewezen dat je daarin commercieel ook zeer succesvol bent. In uw plaats zou ik het wel weten, waarop ik mijn pijlen moet richten. 


The Untouchable

Geen kopers vinden voor VHQ shiro utsuri Luc? Ik weet niet waar je deze vrees hebt opgedaan. De realiteit van allerhande speciallekes bewijst toch telkenmale het tegendeel: bij topkwaliteit, binnen de kortste keren verkocht, ook hier weer het geval. Dus waar maak jij je zorgen om? Bij uitbreiding zou ik zelfs durven zeggen: koop in verhouding wat meer HQ non-gosanke aan (zgn. speciallekes zoals ik ze graag noem), en je zult er minder lang mee blijven zitten dan met het restant van uw nog zo goede gosanke. Reden volgens mij: iedere koivijveraar wil uiteindelijk zijn bestand, dat hoofdzakelijk bestaat uit gosanke, toch een beetje diversifiëren met non-gosanke. En met de kwaliteit die jij op dit gebied sporadisch eens aanbiedt, hoef je zeker niet onder te doen tgo de gevestigde dealers die hierin zogezegd meer beslagen zijn.   


Jack

Fraaie nieuwe aankopen Luc !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062