De uittocht begint

De uittocht begint

De volgend maand zal in het teken staan van koi die opgehaald moeten worden.

Nog een 50-tal belangrijke en bekende koi zullen uit het bestand verdwijnen, koi waar ik reeds lang voor gezorgd heb, en koi die onlangs uit Japan zijn gekomen.

Langs de ene kant is het een dankbare taak om koi waar je lang voor gezorgd heb, vaarwel te zeggen, maar tevens wordt je je soms bewust van de enorme verantwoordelijkheid om deze dieren niet enkel een verblijf te geven, maar ook proberen er het beste uit te halen.

Soms ben ik enorm trots als ik goede resultaten kan laten zien, en de mensen zijn altijd dankbaar als hun troetelbeest een flinke stap voorwaarts is gegaan, wat niet altijd evident is. Af en toe is het ook anders, en gebeurd er iets met een koi, en dan wordt je je pas bewust van de kwetsbaarheid en de broosheid van deze dieren. Het is dan tegelijkertijd een opluchting en een zegen om koi in goede staat mee naar huis te geven.

Gisteren zijn er weer een aantal koi naar huis gegaan. Deze koi waren blijven overwinteren in de gewone vijver, dus niet verwarmd. Men kan dus zeggen dat ze winterhard zijn. Van juppie tot nisai of sansai, het is altijd hartverwarmend om te zien hoe deze koi zich ontwikkeld hebben.

Ik heb dan ook telkens een filmpje van hun aankoop kunnen vinden met de lengte, en heb er een filmpje bijgedaan van het ogenblik van vertrek.

De eerste is een neusje van Momotaro. Goede stevige koi, met een strak en zuiver beni. De ontwikkeling van de koi kan nu beginnen.

1003027-32 cm(maa.-2010)

1003027-55 cm(maa.-2012)

Dan hebben we hier een showa uit de 64 reeks van vorig jaar. Ik heb al prachtige resultaten gezien uit deze serie, en deze moet er zeker niet voor onder doen.

1102037-29 cm(apr.-2011)

1003027-51 cm(maa.-2012)

De showa van Yagenji is een showa die nog veel te bieden heeft, maar de kweker is ons minder bekend. Helaas heb ik geen info meer over de lengte bij aankoop.

1011043(dec.-2010)

1011043 ± 55 cm(maa.-2012)

Volgens ons een bijzonder hoogwaardige koi is deze kohaku van Taniguchi. Aangekocht als tosai in februari vorig jaar op een lengte van 28 cm, heeft ze aan alle verwachtingen voldaan. In Japan vorig jaar waren we nog lichtjes ontgoocheld, maar dit kwam mede door de overbezetting in de vijvers volgens ons. Vanaf december is ze bij ons, en is ze stilaan beginnen te stralen. Als je het hoofd bekijkt zie je zonder enige twijfel

de moeder terug, namelijk de 96 cm jumbo van SFF Rose Queen.

Het zijn van die onopvallende koi die opvallen door hun onopvallendheid, maar als ze dan beginnen op te vallen, stralen ze iedere dag meer en meer. Ze zal niet zo groot worden als de moeder, maar dat hoeft ook niet. Wij zijn al dik tevreden met 75-80 cm, en deze genen heeft ze. Heb je al een koi van 80 cm in je vijver gehad ? Zoveel zie je ze niet hoor....Laat deze koi maar rustig aan je oog voorbij glijden, en dompel zalig weg in gedachten die enkel door schoonheid kunnen vertaald worden. Ik weet waar ze naartoe gaat, ik weet dat we ze nog terug gaan zien.

1102079-28 cm(feb.-2011)

januari 2012februari 2012

1102079-53 cm(maa.-2012)

Als laatste heb ik dan nog een koi in promotie geplaatst. Een sanke van Momotaro waarvan je duidelijk de Matsunosuke bloedlijn in terug kan vinden, lang en slank. Als je er echter voldoende tijd aan besteed, kom je tot verrassende resultaten. Deze sanke is een traag_ontwikkelaar, zo zou ik het willen omschrijven.

Het is misschien geen hoogdraver op dit moment, maar het is wel een sanke die mooier en mooier wordt, naarmate haar ouderdom. Ze wordt nu 3 jaar en komt uit een selectie die zeer goed gescoord heeft, waaronder deze kohaku uit de Bentley bloedlijn, als één van de betere. Wat mij persoonlijk opvalt is de verbetering van de hi kleur, jaar op jaar. Was ze oorspronkelijk nog oranje kleurig, nu begint hij stilaan rood te worden.

Ik laat ze nog enkele dagen in promotie staan, maar wie ook maar de minste interesse heeft in deze sanke, geef ik de raad om even een kijkje te komen nemen.

912066-18 cm (dec. 2009)

912066-58 cm (maa.2012)

Meer afbeeldingen

De uittocht begint: afbeelding 1
De uittocht begint: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml