De vergetenen,

De vergetenen,

Sommige koi komen niet meer in het nieuws. Ze blijven rustig zwemmen, trekken geen aandacht, en ontwikkelen toch naar behoren.

In april kocht ik 2 showa op de laatste veiling van het jaar, waarvan ik dacht dat ze snel zouden verkocht zijn....niet dus. NIet getreurd, laat ze maar zwemmen, dat komt wel goed.

Nu zijn dit geen showa om in te zetten op een koishow, neen. Het zijn, laat ons zeggen, bijzonder mooie vijvervissen die toch de aandacht trekken in een vijver volgens mij. Het lijken wel zussen en dat zal zo ook wel zijn.

Door hun massieve bouw, mooie afmeting, respectievelijk 61 en 62 cm, met toch wel en mooi patroon, dacht ik dat ze menigeen zouden kunnen bekoren. Bovendien zijn ze gisteren 2 jaar geworden, zodat je ze nog als tieners moet bestempelen. Zo zie je maar dat je het niet altijd juist hebt als je iets inkoopt.

Wat ik me afvraag is hoe de verdere evolutie zou zijn bij showa zoals deze. Het hi is niet van bijzondere kwaliteit, maar de plaatsing draagt wel bij tot een selecte uitstraling. Ze vallen op in je vijver en je ogen worden onmiddellijk aangetrokken door hun bouw en charismatisch uiterlijk. Wat zal er bij deze showa met het sumi gebeuren in de toekomst ?

En wat te zeggen van dit duo ? Kan dit je nog niet bekoren ? Mij wel hoor. Ik moet de nieuwe maand toch met enkele bijzonder mooie koi inzetten, want ik heb nog niets verkocht deze maand. Als je dit niet graag ziet, dan vrees ik dat je bij interkoi weinig kan komen doen, want er zwemt niets anders dan dit soort koi.

Een laatste bijzonderheid is toch wel deze midorigoi. Letterlijk wil midori "groen" zeggen, en zou tot de zeldzaamste vissen onder de koi moeten behoren. Het is een kruising tussen een vrouweljke Shusui en een mannelijke Yamabuki Ogon. Uit een kweek van nagenoeg 60-70 000 visjes komen er slechts een 5-tal midori goi uit deze kruising. Een mooie midori is zeldzaam en een goede is moeilijk te vinden.

Het is een zeer aangename koi die ik graag tussen mijn andere koi zie rondzwemmen. Het is ook vrijwel de enige doitsu die ik heb rondzwemmen, en persoonlijk heb ik niets tegen doitsu koi, integendeel, een mooie kan me zeker bekoren.

Ik verwijs nog even naar de voorstelling van de Sekiguchi showa nu zaterdag. Bovendien wordt er regelmatig gevraagd of ik zondag open ben. Bij deze bevestig ik dat ik zondag open zal zijn tussen 10.00 en 12.00 uur, en dat tijdens de volledige maand augustus.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240