De vijver van Auke

De vijver van Auke

Van de week kreeg ik nog informatie over een vijver die volgens mij verbouwd werd.

Hier kan je de vijver zien zoals hij eerst was. Het filmpje werd maar liefst door 361 mensen bekeken op dit ogenblik, wat een goed resultaat is.

Blijkbaar vinden de mensen het toch plezierig om vijvers van andere mensen te zien, wat me er toe beweegt om nog eens een oproep te maken om filmpjes door te sturen. Dit gaat vrij eenvoudig. Je neemt je camera, maakt een aantal filmpjes van pakweg 30 sec. en stuurt deze door via wetransfer.com. Eenvoudiger kan het niet.

De nieuwe vijver ziet er nu zo uit. De vijver is vierkantig geworden zie ik. De gegevens die ik binnengekregen heb, zijn de volgende:

Inhoud vijver: 24

Plantenfilter: 8 m3

Filtratie: UB 60

Filtreco: Sieve

2 bodemdrains waarvan 1 belucht

80 watt almagaam dompel UV

Wat ik kan zien, is dat de plantenfilter als overloop/watervalletje is geconstrueerd. Je hebt in dit geval voor een plantenfilter gekozen, maar zorg ervoor Auke, dat de planten die erin staan, met de wortels vrij staan, met andere woorden, niet in lava of andere staan geworteld. Het liefst dat ze in een bak staan waar het water vrij onderdoor stroomt, zodat de wortels optimaal kunnen groeien en de nitraten kunnen verwerken.

Indien ze in een vaste bedding staan, kunnen ze een broeihaard kunnen vormen voor pathogene bacteriën, en dat willen we ten allen tijde vermijden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240