De vijver van Geert

De vijver van Geert

Ik kreeg deze week een filmpje en enkele foto's aan van de vijver van Geert.

Hij schreef me het volgende:

Zoals beloofd het filmpje van mijn Sanke Kanno. Helaas is ze deze winter in de skimmerbuis gezwommen met de zichtbare schade tot gevolg. Momenteel is ze goed herstellend, het heeft er veel slechter uitgezien.

Ik heb ze gemeten en ze zit op 52 cm, groei van 11 cm op 17 maanden. Had eerlijk gezegd meer verwacht voor in deze prijsklasse van tosai maar alles is relatief na dit weekend in Bokrijk natuurlijk. Wat vind je persoonlijk van de ontwikkeling?

groeten,

Geert

Bekijk hier het filmpje.

Ik zou best een woordje over de ontwikkeling kunnen zeggen van deze sanke, maar vind dat de sanke dan ook volledig in orde zou moeten zijn. Het lijkt me niet evident om een beoordeling te geven over een sanke die een serieuze klop heeft gehad, en nog niet volledig is hersteld van haar ongeluk.

Eén van haar sterke punten, het sumi is gedeeltelijk weggetrokken en kan te wijten zijn aan het ongeluk. Ik heb nog een kanno zwemmen uit dezelfde reeks, die ook meegedaan heeft in Bokrijk, en het sumi ligt erop gegoten.

Het sumi zou juist het aantrekkingspunt moeten geweest zijn van deze koi,en dat in combinatie met het mooie patroon. De grootte van de sanke is niet om over naar huis te schrijven, maar ik denk dat ze toch enkele centimeter te kort komt door het ongeluk.

De grootte echter is niet denderend, maar is grootte wel de maatstaf voor een goede ontwikkeling, dat is natuurlijk de vraag. Ze is op dit ogenblik 35 maanden of 3 jaar. Als je de tegenwoordige wetten voor grootte in acht neemt zou ze ±65 moeten zijn.

Kanno is ook een kweker in Niiagata, en dat zijn nu eenmaal niet de kwekers die op korte tijd de koi kunnen laten ontwikkelen qua grootte zoals de monsters in het Zuiden. Is dit slechter of beter ? Dat hangt natuurlijk af van de prioriteiten die je stelt.

Als ik de sanke zo zie, dan stelt ze me op dit ogenblik ook inderdaad wat teleur. Laat ons hopen dat ze zich goed hersteld en haar verloren schade op korte termijn in zal halen. Ik geef haar nog even het voordeel van de twijfel.

Stand rampenfonds: 970 euro

Aantal unieke bezoekers: 751

Meer afbeeldingen

De vijver van Geert: afbeelding 1
De vijver van Geert: afbeelding 2
De vijver van Geert: afbeelding 3
De vijver van Geert: afbeelding 4
De vijver van Geert: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240