De vijver van Kris en Reinholdt

De vijver van Kris en Reinholdt

Waar gaat de inazuma naartoe.;;;Onlangs kreeg de Inazuma kohaku van Momotaro de eerste prijs toegekend in size en variety op de Euregio koishow.

Dit is mogelijk haar eerste en laatste optreden in een koishow, want ondertussen wordt ze gereed gemaakt om naar haar toekomstige vijver te vertrekken.

Ik had nog nooit een foto of filmpje ontvangen van haar vijver, maar ondertussen heb ik na veel aandringen toch enkele foto's en een filmpje gekregen.

Kris en vader Reinhold zijn de nieuwe eigenaars van deze prachtige dame.. Het is niet zo eenvoudig om een kohaku met dit soort patroon te vinden, nog moeilijker om ze in deze size te vinden, want meestal zijn ze dan al lang verkocht.

Ik heb nog een min of meer vergelijkbare klepper in Japan zitten, en daar verwacht ik ook bijzonder veel van. Dit zou wel eens een schot in de roos kunnen betekenen als ze einde jaar bovenkomt.

Normaal zou ze al opgehaald moeten geweest zijn, maar door omstandigheden is er blijkbaar iets tussengekomen, en is het ophalen uitgesteld. Ik heb wel het filmpje aangekregen van haar huidige verblijfplaats en wat zie ik tot mijn verbazing…een grasgroene vijver.

Onmiddellijk herken ik enkele koi die hier vandaan komen, met vooral de ginrin shiro muji van Taniguchi, de sandan kohaku van Momotaro en ik meen ook de sanke van Momotaro te herkennen.

Men vertelde mij dat zijn UV lampen niet toereikend waren als ik me niet vergis, want normaal is het water niet zo groen. Voor mij niet gelaten hoor Kris…de koi zwemmen geweldig rond, en ik weet zeker dat de teri en de kracht van de kleuren nooit zo diep zullen zijn als op dit ogenblik. De inazuma heeft geluk.

De zweefalgen mogen minder dominant aanwezig zijn, maar een licht schijntje groen kan zeker en vast geen kwaad, en je kan nog volop genieten van je koi. Zo zie je maar dat er veel verschillende wegen naar Rome leiden.

Het zou interessant zijn om te weten welk systeem iedereen gebruikt om te vijveren. Is het traditioneel met biologische kamers, is het met ozon of misschien wel reversed osmose of via de overbekende trommelfilter momenteel, weet het te zeggen.

Meer afbeeldingen

De vijver van Kris en Reinholdt: afbeelding 1
De vijver van Kris en Reinholdt: afbeelding 2
De vijver van Kris en Reinholdt: afbeelding 3
De vijver van Kris en Reinholdt: afbeelding 4
De vijver van Kris en Reinholdt: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240