De vijver van Nico

De vijver van Nico

Blijkbaar heeft het initiatief succes om filmpjes door te sturen, zodat ik ze nadien kan monteren tot een mooi geheel, en voorzien van de gevraagde muziek.

Het is dan ook telkens met plezier dat ik tracht er een zo mooi mogelijk geheel van te maken. Bovendien vind ik het bijzonder dat je een kijkje mag nemen in de tuinen van de mensen met een vijver, en tevens is het iets wat menig lezer vermoedelijk interesseert.

De koi van Nico komen niet van Interkoi, buiten ééntje, een kohaku van Takigawa als ik me niet vergis. Zet hier nog enkele Jumbo Go Sanke bij, en de vijver zal nog aan uitstraling winnen.

De vijver van Nico. Het filmpje duurt 5.19 min, en dit is het verhaal van Nico.

Hoi luc ,

Hier even een stukje over de vijver. Dit is mijn derde vijver, de eerste was er een met stapstenen en vrij ondiep. Helaas maakte de reiger ook gebruik van deze stenen.

Zo ben ik 13 jaar geleden ongeveer 8 jamabuki's kwijtgeraakt. Daarna had ik een vijver, met waterval en een driekamerfilter, best leuk maar deze bevond zich achter in de tuin, zodoende had ik er vanaf het huis geen zicht op. Mijn tip is dan ook bij het maken van een vijver, hou contact met je vijver, niet te ver van het huis. Zo heb je ook zicht op de vijver als het wat minder weer is, en dat gebeurd nogal eens de laatste jaren.

Nu  heb ik de derde vijver kort bij huis gemaakt, (samen met familie) Ik heb er nu prima zicht op vanuit het huis. De vijver is 7.5 meter lang en 3.80 breed,bij een diepte van 1.75. De twee overgebleven jamabuki s heb ik vorig jaar gemeten op 75 cm.Dit waren visjes ter grote van een stekelbaarsje. De moeder was niet half zo groot, dus wat dat betreft doen ze het goed.

De vijver heeft twee bodemdrains en een schimmer, het plantenfilter heeft ook twee drains en een hoger gelegen rooster met een klein laagje lava. Dit heb ik achteraf veranderd. Ik had eerst een dik pak lava, maar hierin kan zich vuil gaan ophopen. Nu kan ik het afspuiten(eventueel)en het vuil via de bodemdrains weg laten lopen. Het water komt binnen via een nexus 300 met easy.

Kortelings heb ik ook een aerator geplaatst die 33000 l rondpompt, zo gaat het vuil langs de kanten verder naar binnen richting bodemdrains. Overigens laat ik de pomp twee maal een uur draaien. De wattages van deze pomp vallen mee 110 watt, maar het is al met al he.

Dit was het zo beetje Luc. En ja het tuinhuisje hebben we zelf bedacht/ ontworpen .

Nico.

Nogmaals, de mensen de een compilatie van hun vijver, koi en tuin willen gemonteerd zien in een kort filmpje, stuur me een aantal filmpjes van 15-20 sec. op en ik zal er een mooi geheel van proberen te maken.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240