De zabbervisjes

De zabbervisjes

Het was prachtig weer gisteren, en het was een luxe om aan de vijvers en bij de vissen te werken.

Het enige minpuntje was dat het begon te stortregenen toe André en collega zijn karashigoi kwam uitkiezen uit Heerlen. Het weer kan je niet plannen, dus op het moment dat het niet nodig was vielen er bakken water uit de hemel.

Dat is nu het nadeel om je koi niet binnen te hebben zitten. Het weer smijt dikwijls roet in het eten, en het kiezen van je koi wordt enorm bemoeilijkt. Nu is het zo dat er meer voordelen dan nadelen zijn aan je vijvers buiten. Het komt je koi alleen maar ten goede. Ze genieten van de zon, hun kleuren blijven beschermd, je kan algen laten groeien, en het gevoel dat het meer natuurlijk is, ontbreekt uiteraard niet.

André kwam speciaal uit Heerlen om zijn karashigoi uit te kiezen. Hierbij dient nog wel vermeld te worden dat de bijhorende certificaten maandag vanuit Japan werden opgestuurd. Aan alle mensen die dit certificaat wensen te ontvangen, stuur even een mailtje met het adres waar het naartoe moet opgestuurd worden, en ik zorg dat het bij jullie komt.

Het is een heel werkje, maar belofte maakt schuld, en daar heb ik ze in Japan goed op gewezen. De beloofde certificaten moesten geleverd worden, en volgens de laatste bron zijn ze onderweg.

Ondertussen zijn er nog maar 8 karashigoi over van de 63 die aangekocht werden. Deze zullen nog tot einde van het jaar aangeboden worden aan de gangbare prijs van 395 euro. Ze zijn gemiddeld rond de 40 cm nu, en de meesten volgens mij reeds over de 40 cm. De kleuren variëren van citroengeel, via groengeel naar bruinachtig geel.

Eentje was in het gedeelte met de standpijpen gesprongen en heeft een beschadiging opgelopen, maar komt terug in orde. De rest blijft goedmoedig aan mijn vingers zuigen. Ze worden door mijn kleinkinderen op charmante manier “De zabbervisjes” genoemd, en regelmatig vragen ze: Bompa, gaan we nog eens naar de zabbervisjes ?

Je mag ze vastnemen, boven het water houden, wegsmijten, ze komen altijd terug. Het lijkt wel of ze een zuigreflex zoals onze baby’s hebben ontwikkeld. Het is dan iedere dag weer feest om die kleuters te horen gieren van het lachen, terwijl ze eindeloos eten in hun zabberbekjes steken.

De zabbervisjes

Zoals gisteren beloofd zou ik nog een filmpje maken van het aanbod van koi dat ik nog graag dit jaar zou verkopen. Het zijn koi die constant verbeteren, en het is een echte aanrader om even te komen kijken. Ik kreeg gisteren nog het compliment dat mijn koi er bijzonder goed uitzagen, en dat het ze opviel dat de algemene kwaliteit op weinig plaatsen te zien is. Ik ben best trots als ze dit zeggen…

Ik ben bereid om goede deals te maken met deze 23 koi die aangeboden worden, omdat ik plaats wil maken voor nieuwe leveringen. Je moet echter ter plaatse komen om te onderhandelen. Ik stel voor: kom naar Arendonk, bekijk het aanbod en kies uit deze selectie je koi naar keuze.

Uitgekiende vitaliteit.

Wel moet ik nog even kwijt dat ik nu reeds geruime tijd het produkt Kien van shinji, gecombineerd met hun klei toepas. Het is geen publiciteit dat ik wil maken, maar de kwaliteit van de vijvers is met schreden vooruitgegaan. Het water blinkt als een spiegeltje, het straalt gezondheid uit, en de vissen gedragen zich abnormaal vitaal. Ik heb het nu aan meerdere mensen meegegeven, en altijd met hetzelfde positieve resultaat.

Ik heb deze week 50 liter Kien laten komen om mensen te overtuigen van de werking van Kien. Voor de prijs moet je het niet laten, want voor een 20 kuubs vijver heb je per maand 800 ml. nodig. Een litertje kost je 25 euro, maar als je een bus van 10 liter neemt, kost het nog stukken minder. (normaal 175 euro, nu = 150 euro).Ik heb nu bussen van 10 liter en 2,5 liter (normaal 59 euro, nu = 55 euro) in stock, en je mag altijd per liter of minder komen halen om te proberen.

Het is geen loze publiciteit dat ik maak, want iedereen zou moeten weten dat wij zeer weinig tot geen produkten in onze vijvers gebruiken. Kien is nu het enige dat ik regelmatig gebruik, samen met klei dat ik om de 3 dagen toevoeg. Ik kan niet genoeg aandacht geven aan dit produkt dat werkelijk een openbaring is voor ons. Hoe het gemaakt is, speelt voor mij geen rol, want als het resultaat zo goed is, dan maakt het niet uit, al is het van paardestront gemaakt.

Kom kijken en overtuig jezelf. Ik ben zaterdag open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Meer afbeeldingen

De zabbervisjes: afbeelding 1
De zabbervisjes: afbeelding 2
De zabbervisjes: afbeelding 3
De zabbervisjes: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052