December actie 01

December actie 01

Ik heb in totaal nog 63 koi in de mudpond in Japan, waarvan er 18 in de loop van de volgende dagen naar Arendonk komen, en waarvan er nog 45 in de mudpond blijven.

Van deze 45 zijn er reeds 30 verkocht en blijven er nog 15 koi te koop, waarvan 9 uit de laatste veiling. Koi in de mudpond vergt zware investeringen en enorm veel werk en overtuigingskracht naar de kweker toe, omdat het niet evident is om zoveel koi bij hun te laten verbeteren. Zij denken niet in termen van, dat brengt "x" bedrag op, of daar verdien ik zoveel yen extra, neen, zij denken in termen van plaatsgebrek, en zien het eigenlijk als een gunst als je een koi in hun mudpond mag laten verblijven. Ik hoor dikwijls de opmerking, "maar zijn koi zijn toch heel goed geworden in de mudpond? Dan kan hij nu toch wat meer betalen, zodat ik er ook wat aan verdien ?" ofwel hangt alles af van een perfecte balans tussen respect voor de dealer, maar ook voor de kweker. Hij zorgt ervoor dat jij goede vissen hebt, zorg jij ervoor dat je hun vissen nu ook goed betaald, zodat zij er ook beter van worden. Zoals je kan merken is het een wankel evenwicht, waarbij je goed op de koord moet balanceren. Dat dit moeilijk is voor mij hoef ik zelfs niet uit te leggen, want ik ga nu al soms te werk als een olifant in een porceleinkast. De kwekers waar ik nu nog koi in de mudpond heb zwemmen zijn ook niet de minste: Momotaro - Dainishi -Yamamatsu - Yamatoya en Takigawa, stuk voor stuk topkwekers van Japan.

Ik wil hier ook nog wel een onderscheid in maken, want niet iedere kweker plaats de koi in een geschikte mudpond. Wat bedoel ik hiermee ? De koi moet ook nog in een voor haar geschikte mudpond geplaatst worden, met een niet te grote bezettting waarmee de beste resultaten kunnen bereikt worden. Ook zijn de verantwoordelijkheden enorm. Niet iedere koi evolueert gunstig, en er zijn mogelijkheden dat de koi komt te overlijden. Ik heb helaas 2 koi gehad die het niet overleefd hebben in de mudpond, en één koi die een misvormde bek heeft gekregen. Indien dit gebeurd moet je een goede band met de kweker hebben om dit probleem op te lossen. Tot hiertoe is dit nog altijd redelijk goed opgelost, ondanks het feit dat dit toch een moeilijk gegeven blijft, waar je rekening mee moet blijven houden.

Persoonlijk heb ik er een groot plezier aan om dit te stimuleren, omdat de enorme vreugde die het schept als je de koi uit de mudpond ziet komen bij een goede evolutie zo intens is, dat je er bijna van in je broek piest... Diegenen die het al beleefd hebben weten het en begrijpen precies wat ik bedoel.

De actie die ik in december lanceer is de volgende:

Kies je koi, betaal 50% van de aangeboden prijs en betaal het saldo voor 1 november 2010. Ik ben mij volledig bewust van het feit dat het ontzettend veel geld is, en heb tenvolle begrip voor het zware kostenplaatje. Door dit echter op deze manier te presenteren, maak ik de weg open voor de klanten die deze ervaring toch willen meemaken.

Deze actie is geldig tot en met 13 december.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137