Dit moet je durven

Dit moet je durven

Vandaag was het de grote dag van Tom, die zijn 3 koi kwam ophalen.

Een mannelijke Momotaro, een shiro utsuri en een oshiba shigure, beiden van Okawa waren klaar voor vertrek. Ik was vermoedelijk niet in goede doen met mijn camera, want zowel de foto's als het filmpje, zijn niet van hoge kwaliteit.

Zijn vijver was nog niet zolang opgestart, en er zwommen nog niet teveel vissen in. Ik heb de vijver nog niet gezien, maar toen Tom me vertelde dat hij een vijver ging bouwen, heb ik hem voorgesteld om contact op te nemen met een firma in de buurt, die gespecialiseerd is in polyesterwerken, en die de vijver kant en klaar aanlevert.

Een 32 kuubs vijver werd kant en klaar gemaakt van multiplexbeton en dan gepolyesterd, om vervolgens ingebouwd te worden in de tuin. Ik hoop dat ik er in de loop van de volgende maanden wel eens een update van mag verwachten.

Nadien heb ik nog enkele showa van dit jaar gebowld. Misschien zijn er nog mensen op zoek naar enkele betaalbare showa, en met het najaar in het achterhoofd, is het misschien een goede gelegenheid om nog eens langs te komen.

Mooi om te zien, vond ik de sanke die een perfect maruzome kiwa vertoonde. Ik heb dan ook een kleine close up gemaakt van dit kiwa, zodat mensen goed begrijpen wat maruzome kiwa is. Zoals je kan zien, volgt het hi volledig de schubrand, en krijg je als het ware een golvende kleurenwaaier. Dit is een mooi voorbeeld, waarbij de kwaliteit ook nog eens heel goed is.

Loopt het kiwa door de schub heen, dan spreekt men van kamisori kiwa. Ik zet hier de verschillende soorten kiwa nog eens op een rijtje:

Maruzome kiwa, waarbij de overgang tussen de kleuren precies de uiteinden van de schubben volgen waardoor een golvend patroon ontstaat.

Kamisori kiwa, waarbij de overgang tussen kleuren dwars over de schubben heen loopt. Kenmerkend bij dit type kiwa is dat de schubben van de scheidslijn dus twee verschillende pigmentaties hebben, namelijk vanuit de uitgroei bezien de kleur van het vlak waar deze ontstaat en aan het einde de kleur van het vlak waar deze invalt.

Konzai kiwa. Dit is eigenlijk een mengsel van Maruzome en Kamisori kiwa, het merendeel van de koi heeft Konzai kiwa.

Terugkomend op de titel van het verhaal van vandaag, zijn we vandaag verrast door 2 vrienden die van iemand gehoord hadden dat ze bij interkoi goede koi konden aankopen.

Als je alles al gezien hebt, reeds 7 maal in Japan geweest, en dan deze showa durven kopen, dan heb je iets in je mars. Dit was het geval met deze nieuwe klanten.

Een opmerkelijk, doch aangenaam compliment was hetgeen beide vrienden vertelden: Nu moeten we niet meer naar Japan gaan, en in die petieterige hotelkamertjes slapen, om te kunnen zien, wat we hier ook te zien krijgen..

Onmiddellijk waren ze gecharmeerd van een showa, waarvan wij altijd gedacht hebben dat deze zeer moeilijk te verkopen zou zijn, omdat er nog zoveel tijd en werk aan was om deze te zien evolueren. Wij hebben hier nooit geen probleem mee, en laten de koi dan gewoon zwemmen, want wat is er mooier dan goede evolutie te zien.

Deze showa van Dainishi is zo een geval waar je tijd in moet steken om te zien ontwikkelen. Je moet er wel ballen voor hebben om een showa zoals deze aan te kopen, want buiten dat het een buitengewoon sterk gebouwde showa is, was ze ook nog niet goedkoop. De beloning binnen enkele jaren zal echter groot zijn.

Tel daar dan nog de enorm mooie shiro utsuri bij op van Yamamatsu, die een seizoen in de groeivijver heeft gezeten, en je mag spreken van een enorme aanwinst.

Meer afbeeldingen

Dit moet je durven: afbeelding 1
Dit moet je durven: afbeelding 2
Dit moet je durven: afbeelding 3
Dit moet je durven: afbeelding 4
Dit moet je durven: afbeelding 5
Dit moet je durven: afbeelding 6
Dit moet je durven: afbeelding 7
Dit moet je durven: afbeelding 8
Dit moet je durven: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240