Druk, maar voldaan

Druk, maar voldaan

Pffff, het wordt precies niet druk zei Rini rond een uur of 12 tegen mij. Was dat even de bal misgeslagen...

Zijn woorden waren nog niet koud, of de eerste bezoekers waren er al. Meerdere mensen kwamen natuurlijk kijken naar de succesformule van de 42 reeks. Het is nog altijd een plezier om deze koi te bowlen, je krijgt er maar niet genoeg van. Eén van de volgende weken ga ik een voorstelling doen van een aantal van deze koi voor mensen die interesse hebben. Hun overplaatsing van 23° naar de normale temperatuur van buiten hebben ze goed doorstaan. Ze zijn wat rustiger geworden, maar het leven begint er terug in te komen.

Het was dan ook de ganse namiddag bowlen voor de mensen, de koi bespreken en de nodige informatie er proberen bij te vertellen. De onverwachte groei van de nisai en sansai die in december zijn binnengekomen, sprak ook tot de verbeelding van vele mensen. Er is een duidelijke verbetering op dit ogenblik merkbaar bij deze vissen die de koude winter goed doorgekomen zijn. We hebben dan ook enkele koi gebowld om te bespreken en de eigenaars van koi willen hun koi ook eens zien natuurlijk. Zo was er de sanke van Paul, die zowat het grootst uit de mudpond gekomen was. Met zijn 64 cm als nisai (jaja, je leest het goed....), uit de moeder Izumoryu is het een groeikanon van jewelste, en daarom had Paul hem ook gekocht. We hebben hem niet teleurgesteld.

Chris en broer kwamen eventjes hun nisai bekijken uit de 42-reeks, en nadat ze 57 cm was opgemeten, kwam er een dikke glimlach tevoorschijn. Als je echter de reactie van Frans en Theo zag, toen hij zijn 2 Yamatoya kohaku zag, zusters van Shiba Zakura, dan weet je voldoende. Allebei 61 cm als sansai, komende van 48 cm verleden jaar, is het nog altijd een prestatie, als je dan ook nog eens de kwaliteit van deze koi in ogenschouw neemt. Tussendoor nog de goudvis van Noëlle laten zien, waarvan wij zeker zijn dat het een benigoi eerste klas wordt, en haar oogappel, een showa van Momotaro, (van wie anders), een echte tategoi pur sang.

Terwijl de mannen genoeten van de Tancho Showa van wereldklasse (sorry, ga wat ver in mijn enthousiasme, maar dat mag toch ook nietwaar?) genoten de vrouwen van de eerste lekkere zonnestralen.

De 3 samen in een bowl was een selectie uit de 42 reeks. Zeg nu zelf, wat een koi.....Voor Stefan heb ik even zijn kohaku gebowld, die onlangs een ontsteking aan zijn ogen had gekregen, maar dat nu volledig is opgelost. Deze mocht de bowl delen met mijn lievelingssanke, terwijl de showa uit de 42-reeks van Patrick, de bowl mocht delen met een Sanke die in de winter zo maar even 7 cm was gegroeid. Martin kon er duidelijk van genieten, alsook alle omstaanders. We hebben even wat koi gebowld die uit Japan waren gekomen, om te kijken of alles goed in orde was, en ja hoor, ze hebben de reis goed doorstaan. De kleine showa steelden de harten van iedereen, terwijl Theo duidelijk verliefd werd op de maruten kohaku....

Op het laatst nog gauw even een ki utsuri gebowld voor Toon, en de dag was voorbij vooraleer ik het wist. De koikliek ging lekker Japans eten, en ik kon de boel opruimen en zorgen dat alles in orde is...mooi is dat nietwaar ?

Trouwens nog even melden dat ik de eerste ingesproken versie van de CD van Rini heb mogen beluisteren, of toch een klein stukje ervan, en dit is om van te smullen hoor. Een aanrader eerste klas. Wanneer het boek met CD uitkomt weet Rini nog niet precies, maar het wordt in ieder geval een topper van formaat, voor mij dan toch....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240