Een dagje Helmond

Een dagje Helmond

Helmond, een moderne stad, maar wel met enorm veel sfeer.

Met ongeveer 82 000 inwoners ondertussen een heus stadje geworden, is het zeker een aanrader. De mooie infrastructuur met overzichtelijke winkelstraten zijn een paradijs voor de vrouwen, terwijl de mannen rustig op het terras aan het water kunnen zitten.

Wij logeerden 2 nachten in Hotel West-ende, uit de Golden Tulip keten, vlak naast het water. Goede kamers, professioneel personeel, en vooral lekker eten. Hier was niets op aan te merken. Wij Belgen zeuren altijd dat je in Nederland niet goed kan eten, maar hier kwamen we echt niets te kort. Spijtig van het weer, want het terras was uitnodigend, maar we hebben er te weinig van kunnen genieten.

Modern, vriendelijke mensen, goede service, wat kan je nog meer verwachten. De fietsroutes waren menselijk. Rondje Helmond is zeker de moeite waard om te doen: 43 km met alle mooie plekjes van Helmond, en anders kan je gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk.

Mierlo Hout is een klein dorpje vlak tegen Helmond, en daar heb ik mijn eerste zakelijk Nederlands contact gelegd in de jaren zeventig…pfff…Ik ben begonnen met een snackbar op de markt in Turnhout, in de jaren 70. Een revolutionaire snackbar was dat toen, die ingericht werd door J. van der Zanden, een bedrijf dat gespecialiseerd was in het inrichten van snackbars. De mode kleuren toen, bruin en orange…Stel je voor…40 jaar geleden. Deze snackbar in het centrum van Turnhout gelegen bestaat nog steeds, maar werd door mij verkocht in 1989.

We vonden er zelfs nog een frituur waar ze verse frietjes bakten. Dat begint zelfs in België een probleem te worden, tenminste toch in Arendonk, waar alle goede frituren overgenomen zijn door Chinezen, die liever voorgeschilde aardappelen gebruiken, dan verse aardappelen zelf te schillen. Ze proeven zelf ocharme het verschil niet, maar in Arendonk is er nergens nog een frituur met goede frietjes, een ramp.

Tijdens een ommetje rond Helmond, hebben we ook een bezoek gebracht aan Frans en Ine in Ommel, die ons vriendelijk op de koffieklets uitnodigden. Ondertussen zijn we weer thuis en kunnen we weer tijd vrijmaken voor onze geliefkoosde hobby, de koi.

Meer afbeeldingen

Een dagje Helmond: afbeelding 1
Een dagje Helmond: afbeelding 2
Een dagje Helmond: afbeelding 3
Een dagje Helmond: afbeelding 4
Een dagje Helmond: afbeelding 5
Een dagje Helmond: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml