Een dankbaar resultaat

Een dankbaar resultaat

Af en toe krijg ik nog updates binnen, en ik vind het persoonlijk een na te streven ideaal om meerdere updates, zowel goede als slechte, te laten zien.

Het is weinig dealers gegeven om een zo grote database te hebben als de mijne, zodat je iedere koi kan terugvinden en vergelijken. Het is de beste beslissing ooit genomen om dit zo plichtsbewust te blijven volhouden, en het motiveert om dit te blijven doen.

Indien je informatie wil weten over een bepaalde koi die je gekocht hebt, ALTIJD de bijhorende code opschrijven, het kan van goudwaarde zijn !

Niet dat het altijd zo eenvoudig is. Persoonlijk denk ik dat het een kwestie is van nooit teveel koi aan te kopen, maar toch een bepaalde graad van kwaliteit na te streven, zodat het de moeite loont om iedere koi een gouden kans te geven.

Enkele weken geleden kreeg ik een update aan van iemand die gecharmeerd was van de mannen van Momotaro, vergezeld van de volgende woorden. (gecurseerde tekst is van de eigenaar)

Hoi Luc, Ken je deze nog? vanochtend even in de bowl gehad om te bekijken en te meten. Hij heeft afgelopen jaar in een van onze groeivijvers doorgebracht en een flinke groei gehaald, van 40 cm toen jij deze aankocht, vandaag is hij 55 cm. vooral de ontwikkeling van de body ben ik zeer tevreden over, hoop dat het beni en sumi verbeterd als we in januari en februari de rust periode ingaan.

Natuurlijk ken ik deze nog. Ondanks het feit dat ik er maar even van heb kunnen genieten. Ik heb nog het filmpje gevonden van toen ik hem aankocht op de veiling van Momotaro begin dit jaar. Ik heb beide foto’s naar elkaar geplaatst zodat je de ontwikkeling goed kan zien.

Wat ik persoonlijk mooi vind aan deze koi, is de doorbraak in het achterste hi patroon van het shiroji dat bij aankoop op een window leek, maar nu vergroot is, en doorgebroken naar de andere zijde. Dit geeft een meerwaarde in het patroon. Ook het sumi lijkt me stevig in het zadel te zitten.

Persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van degene van vorig jaar, maar die heb ik kleiner gehouden en daardoor zit die op een hogere finish qua huid ! Sorry heb van allebei alleen foto gemaakt. Zal ze van het voorjaar wel een keer samen in een bowl zetten en dan filmpje maken. Ze zitten nu nog in twee verschillende vijvers.

Dit is de mannelijke sanke van 2015, deze heb ik niet op volle groei gehad. Kleiner en kouder gehuisvest. Maat is nu 54 cm maar huidkwaliteit is zeer goed.

Hoe kan je deze man nu vergeten ! Hij was 42 cm bij aankoop, niet normaal. Je kan zien dat het sumi zich bijzonder sterk heeft ontwikkeld met een typisch mannelijke bouw.

Het is nu eenmaal een feit dat als je de koi klein houd, het makkelijker is om een betere huidkwaliteit en sterkere kleuren te toveren op de koi. Daarom is het ook zo moeilijk om de jumbo koi op niveau te houden. Dikwijls kan het hi de groei niet volgen en duurt het even vooraleer de kleur gevolgd is.

Momotaro mannen zijn nu éénmaal geen gewone mannen, maar Momotaro is er dan ook voor gekend om machtige mannen te kweken die door iedereen gegeerd worden. Voor de kleinere vijvers een ideale bondgenoot.

Ik kan geen persoonlijke keuze maken tussen de 2 sanke, maar heb toch een lichte voorkeur voor de sanke van 55 cm. Ik ben in ieder geval blij om een update te hebben gekregen, en toch weer 2 goede koi te kunnen tonen aan mijn klanten die op een goede plaats zijn terechtgekomen.

Meer afbeeldingen

Een dankbaar resultaat: afbeelding 1
Een dankbaar resultaat: afbeelding 2
Een dankbaar resultaat: afbeelding 3
Een dankbaar resultaat: afbeelding 4
Een dankbaar resultaat: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240