Een helse dag,

Een helse dag,

Het was druk. Ik had het niet verwacht, maar het was druk.

Meerdere mensen kwamen kijken naar hun tosai, terwijl andere weer van heinde en verre kwamen om naar hun nisai te komen kijken.

Wat me veel plezier doet is dat er zeer geïnteresseerde mensen waren die hun koikennis wilden bijschaven, waardoor we redelijk veel tijd vrijmaakten om onze kennes door te geven en hun uitvoerig probeerden uit te leggen hoe je een koi moet kiezen, beoordelen en uitleggen waarom een koi goed is. Michel en Johan luisterden in ieder geval aandachtig, en ik had de indruk dat ze vele nieuwe aspecten van het "koikijken" hebben opgestoken.

We denken toch dat we vele punten kunnen opnoemen waardoor het zicht op tosai of nisai posiitief kan bijgeschaafd worden. Een kijk op koi is ook geen wetenschap. Vele mensen denken dat het te leren is, en inderdaad zijn er punten waarop je kan letten, maar eigenlijk heb je het in je, of heb je het niet.

Ik heb vroeger ook veel met paarden gedaan, en wat mij opviel is, dat er enkele mensen die "het zagen", en er waren mensen die het "nooit zagen". En hier is toch een vergelijkingspunt met koi, maar ik ga hier niet verder over in.

Ik ben heel blij voor Leo. Leo is wat men mag noemen, iemand die op het punt staat zijn vijver uit te bouwen met betere koi, en die nog veel twijfels heeft, gezonde twijfels trouwens. Hierbij speelt geld natuurlijk een grote rol, en wij kunnen dit zeer goed begrijpen. Toch heeft hij de knoop doorgehakt om een goede Yamatoya vrouwelijke kohaku aan te kopen voor een betaalbare prijs.

1011060-01

1011060-02

1102005-01

Hier even bijvermelden dat wijzelf niet kunnen begrijpen dat deze koi nog niet verkocht was, maar dat heb je dikwijls met Yamatoya. Ze presenteren zich eigenlijk pas vanaf sansai, en dat hebben we vroeger reeds gezegd.

Deze is van goede kwaliteit, niet te groot, maar wel met de meeste yamatoya kenmerken die er op duiden dat dit een hele goede koi gaat worden. De vraag die nog openblijft is of deze in de groeivijver gaat of niet. Gaat deze in de groeivijver dan zal deze einde jaar bijna 60 cm zijn, en van een sublieme kwaliteit, yamatoya waardig. Gaat deze naar hem thuis, dan weten we natuurlijk minder goed wat de omstandigheden zijn, en of we haar kunnen opvolgen. We proberen jullie toch op de hoogte te houden van deze kohaku.

Nog even ter informatie dat ik volgende week open zal zijn op zaterdag zoals normaal, maar dit weekend ook zondag tussen 9.00 en 14.00 uur. Een goede gelegenheid om mensen die op een zondag eens kunnen komen, kennis te maken met interkoi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137