Een ikeage is altijd mooi om te zien en zeker om zelf te beleven

Een ikeage is altijd mooi om te zien en zeker om zelf te beleven

Koop je een koi en vind je dan achteraf per geluk een filmpje waarbij ze uit de mudpond gevist wordt, dan mag je je alleen maar gelukkig prijzen.

Dirk vond dit filmpje van de ikeage van Virgin, waarvoor je dank Dirk. Misschien had ik deze beter Under fire kunnen noemen, een toepasselijke naam. Filmpje ikeage Virgin. (met dank aan Paul Ashton die deze filmpjes gemaakt heeft…)

Op het filmpje zul je Virgin zien verschijnen op 4 min. en 30 sec. Ze laat zich in al haar glorie zien, en als je oplet zie je ook dat ze niet in de verzamelbak terechtkomt, maar in een speciale wagen richting Tategoi huis. Dit wil toch wat zeggen, en vermoedelijk zag Takigawa San dit ook.

Waarom hebben wij deze kohaku aangekocht ? Vooral om de sterke punten die wij ter plaatse hebben kunnen zien, namelijk het lange en vooral hoge staartstuk met de enorme staart die ze als klapper op de vuurpijl laat zien. De enorme wieken van vinnen die deze boeing zullen dragen naar dolle hoogten, en vooral naar de 95 cm, want dat is wat Takigawa voor ogen heeft met deze kohaku. Het hoofd is zo goed geproportioneerd, zo zuiver dat de meerwaarde niet in te schatten is als ze nog enkele jaren ouder zal zijn. Niet vergeten dat we deze koi gekocht hebben, niet omdat ze op dit ogenblik mooi is, maar omdat ze later pas mooi zal worden. Tenminste dat is onze bescheiden opinie, en het is niet de eerste keer dat wij toch bewijzen wat we ondertussen geleerd hebben.

Wil je de volledige ikeage zien ?

begin van de ikeage

vervolg van de ikeage

Tevens kan je hier ook de sansai vissen zien van Takigawa die juist uit de mudpond komen, en sta dan even stil bij deze kwaliteit. Wij kunnen de koi niet zo groot en goed krijgen, maar als je de tosai ziet die we op dit moment aanbieden, dan zie je toch enige gelijkenis met deze fantastische collectie uit de mudpond.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240