Een magere oogst

Een magere oogst

Als je slechts 1 van de 12 ingezonden kandidaten scoort, dan kan je spreken van een magere oogst. Maar beter iets dan niets.

Ik had graag een 5-tal kohaku gescoord op het event van Narita die gisteren plaatsvond, maar blijkbaar was het geluk niet aan mijn zijde.

Het leek me een uitgelezen kans om enkele potentiële jumbo kohaku door te laten groeien naar sansai. Helaas, het is me niet gelukt, er waren blijkbaar te veel kandidaten.

Ik had samen met Ben een aantal kohaku geselecteerd, en bovendien had ik samen met de kweker Takahiro IITSUKA, beter bekend als Matsue even de lijst doorgenomen waar al de koi in vermeld stond.

Hij wees me toen 4 koi aan waarvan hij dacht dat het de betere zouden worden, en uit deze 4 heb ik er eentje van kunnen aankopen. Nu maar afwachten of hij gelijk heeft, maar het is in ieder geval een bevestiging van kwaliteit als de kweker deze kohaku aanduid ! (zie bijgevoegde foto's van de keuze van Matsue)

Ik ben echter heel blij met deze kohaku. Met zijn 62 cm een trouwe groeier, en hopelijk zal ze ietsje boven de 70 cm zijn als ze straks uit de mudpond komt.

Haar bouw is echter geschikt om een flinke jumbo te worden, mooie lange brede kop met een beenderstructuur die volgens mij een zware koi kan dragen.

Het patroon is een discussie niet waard. Het is een evenwichtig patroon dat menigeen graag zal zien, maar waar anderen dan weer minder gevoel voor hebben. De staartpartij daarentegen lijkt me zeer zwaar en hoog te zijn, zodat alle ingrediënten aanwezig zijn om te slagen in de opzet.

Ik ben in ieder geval benieuwd als deze kohaku naar boven komt einde dit jaar samen met een andere kohaku die ikzelf bijzonder hoog inschat, en waar ik een voorliefde voor heb. Een mooi perspectief voor het najaar !

Koi zoals deze hebben echter een prijskaartje. Ik ga dit even laten bezinken, maar mochten er mensen zijn die interesse hebben om deze kohaku op dit moment aan te kopen, dan mogen ze me altijd contacteren natuurlijk.

Ondertussen ben ik verder gegaan met het leegmaken van mijn binnenvijvers. Er wachtte nog een fraaie chagoi op haar nieuwe eigenaar, en in mijn ogen niet de minste. Weer een vakantieganger minder….

Mijn ginrinnekes hebben het niet slecht gedaan. Ik verschoot toch even van hun groeicapaciteit, want als je bedenkt dat ze 21 en 22 cm waren bij aankoop verleden jaar december, en nu 3-4 maanden naar de 29 cm gegroeid, dan praat je over een toename van 6-7 cm. Dit had ik niet verwacht.

Nog 2 ogon naar buiten en de dag zit er weeral op. Het valt me op dat ik toch een aantal ogon heb aangekocht, normaal doe ik dit niet. Maar ze zijn zo mooi en je mag er van zeggen wat je wil, ze hebben een ongeëvenaard karakter…

Meer afbeeldingen

Een magere oogst: afbeelding 1
Een magere oogst: afbeelding 2
Een magere oogst: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137