Weinig te beleven

Weinig te beleven

De meesten hebben zich vermoedelijk vermaakt op een terras of in de tuin. Er was weinig te beleven gisteren, dan maar de grote middelen gebruikt.

De boel grondig gereinigd, de overkappingen verwijderd en het is weer een heel ander zicht. Het is de moeite om de verfrissende look bij Interkoi nu te zien, en bovendien is het de moeite om de vijvers te bewonderen, want voorlopig zitten hier nog en aantal machtige koi.

Of ze nog lang blijven zitten weet ik niet, de ophaaldiensten zijn volop bezig, ondanks het feit dat er nog altijd een groot aantal moeten opgehaald worden.

De Wim was er klaar voor, en met enorm ontzag keek ik toch naar deze inspirerende sanke. Ik hoop dat Wim beseft wat hij gekocht heeft.

Van 56 naar 61 cm gegaan tijdens zijn wintervakantie, is niet van de poes, en dat de sanke groei in zijn genen heeft hoeft geen betoog. Nu zal ik wel eens beweren dat deze sanke 80-85 cm in de genen heeft en dat kan je zien, dat kan je proeven en dat zal ze bewijzen. Je hoeft er zelfs niets voor te doen…

En wat een huidkwaliteit. Geen film die onnatuurlijk lichter gezet werd met een programma om de koi beter tot zijn recht te laten komen, maar puur natuur dit filmpje, de sanke zoals ze is….

Ze charmeert me meer en meer hoe langer ik ze zie. Het shiroji is van een beminnelijke kwaliteit en eerlijk gezegd herinner ik me dat ze als tosai niet dezelfde indruk gaf, integendeel. Ik kocht ze als tosai verleden jaar april op de veiling van Momotaro.

Van de tosai die ik toen aankocht is er nog maar ééntje over. De minste zul je denken, maar neen hoor, zo werkt het niet. Er is er nog eentje van over, en die heeft nog een hele interessante ontwikkeling voor zich.

Zoals Ben zegt in dit filmpje, “het verwachtingspatroon zit nog onderhuids, is dat niet het mooiste wat je kan hebben op een koi, een verwachtingspatroon”, en gelijk heeft ie, maar veel mensen hebben nog de neiging om te kijken naar afgewerkte koi…..

Maar er waren nog andere mensen hoor die naar koi kwamen kijken. En dat geeft natuurlijk stof voor enkele mooie filmpjes.

Verschillende koi, kohaku en showa werden bekeken. Een bowl met een showa en een kohaku geven stof tot nadenken. Het zijn koi die hier verder geëvolueerd zijn.

De kohaku werd aangekocht op de veiling van Ogata in april 2016. Het was een trio dat ik aankocht, en dit is de eerste van het trio dat ik nu verkoop.

De andere kreeg een eerste plaats in Arcen, en best of variety, en de andere is ook goed ontwikkelt, maar om de één of andere reden werden ze niet verkocht, ondanks het feit dat ze er picobello uitzien, alle 3 trouwens.

De showa is er één van de 72 reeks, en het is eventjes zoeken welke showa het is, want zoals je kan zien op dit filmpje bij aankoop. is de showa al flink veranderd.. Je moet al goed kijken welk certificaat er bijhoort, want het zijn echte toverballen.

Een bowl met showa is voor iedereen mooi om te zien. De showa is nog altijd de meest verkochte koi uit de gosanke reeksen. Ik evolueer meer en meer naar de sanke en de kohaku, maar showa blijf ik nog altijd bloedmooi vinden. Is dit geen mooie en gezonde bowl showa ?

Als klap op de vuurpijl echter ging er ook een showa naar huis, waar ik heel blij mee ben. Bekijk deze schoonheid en zeg me nu dat dit geen mooie showa is ! Ik herinner me nog als de dag van vandaag het moment dat ik deze aankocht.

Luc San kom, hier mag je uit kiezen, dat waren de woorden van Daisuke. Het was een vat met een groot aantal showa, en ik koos er 3 uit, en deze was er één van. Toen hoorde ik de prijs voor de 3 samen en ik viel achterover, maar zo niet zalle !

Ik ga je niet verder vervelen over de onderhandelingen, maar we kwamen in ieder geval overeen wat betreft de prijs. Dat is ondertussen 3 jaar geleden, en zolang zorg ik al voor deze showa met het resultaat wat je hier ziet.

Ik was in mijn nopjes, maar had niet begrepen dat ik er zo lang voor zou moeten zorgen. En zeg nu zelf, heb ik mijn best niet gedaan ? Misschien het onderwerp voor nog eens een vraag, vind je dit een mooie showa met toekomst, klik 1, vind je van niet, klik 2. Ter info, ze is nu 65 cm en slechts 44 maanden of yonsai.

Nog even een andere showa bekeken en dat was het zowat voor deze rustige zaterdag. Ik vond het echter niet erg dat het rustig was, want er is nog veel werk dat moet gedaan worden en ik heb nu eens geprofiteerd van de aanwezigheid van Ben om de kappen eraf te halen.

Niet dat ik het niet alleen kan, maar het is oh zo makkelijker omdit met 2 te doen. Maar oh, wat heb ik nog veel mooie vissen zitten…

Ik van vandaag geopend van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Weinig te beleven: afbeelding 1
Weinig te beleven: afbeelding 2
Weinig te beleven: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240