Een mooi verhaal

Een mooi verhaal

Onze zoektocht in november 2009 bracht ons bij deze prachtige sanke van Yamamatsu, een droomkoi.

Pff, wat hadden we die graag aangekocht, maar we waren er blijkbaar op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats. Wat moet je hierbij verstaan ? Soms kom je op de goede moment, en is de prijs helemaal anders gevormd dan anders. Het is moeilijk uit te leggen, en nog veel minder te begrijpen, maar het is zo.

Wij konden haar in ieder geval niet kopen, ondanks het feit dat we ze fantastisch vonden. Ik heb ze trouwens nog op film staan als nisai. Bekijk dit filmpje van weleer., en zo zie je hoe belangrijk de uitgebreide bibliotheek van Interkoi wel is. Ook kan je dit nieuwsitem nog eens nalezen.

2 jaar nadien kwamen we Floor en Mireille tegen, van floors koishop, 2 begeesterde koiliefhebbers met het hart op de goede plaats, en die vertelden me over hun aankoop van een sanke bij Yamamatsu. Hun omschrijving deed bij mij al vlug een belletjes rinkelen, en als ze dan nog een foto van hun sanke lieten zien, was mij het wel duidelijk dat zij de nieuwe eigenaars waren van dit geweldig prijsbeestje.

Zij waren er wel op de juiste moment en op de juiste plaats. Als je nu ziet hoe de sanke als yonsai is geëvolueerd, dan moet je toch wel eens slikken, want ze is gewoon fantastisch mooi geworden. Bekijk het filmpje, en geniet zelf met volle teugen.

Met een gezonde portie jalouzie heb ik het filmpje al meermaals bekeken, en telkens bekruipt me een gevoel van intens plezier als ik deze sanke zie. Ze is nu 70 cm werd me verteld, en zal ze mee gaan doen aan de Nogyosai show. Ik hoop dat ze de pannen van het dak wint.

Ik gun het Floor en Mireille van harte, en ik hoop dat ze ooit hier mee kan doen in de shows, en liefst dat ze 85 cm zal zijn om de titel van Grand Champion binnen te halen. Ik wens ze er in ieder geval veel plezier mee, en wens ze het allerbeste met een geweldige vis die zijn weerga niet kent.

Op het betreffende nieuwsitem werd ik trouwens nog eens geconfronteerd met de oyakoi van Yamamatsu, en vooral met de showa oyakoi (zie foto). Aan wie doet deze oyakoi je denken als je ons lilliputterke ziet ?

Meer afbeeldingen

Een mooi verhaal: afbeelding 1
Een mooi verhaal: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137