Een mooie koi kopen....

Een mooie koi kopen....

Een mooie koi kopen is niet zo moeilijk. Je koopt gewoon dat wat je graag ziet, en de zaak ik beklonken.

Een jonge koi kopen die echter mooi wordt in de toekomst, is een andere zaak, want dan wordt je geconfronteerd met andere problemen, want dat is een kunst.

Op dit ogenblik hebben we koi aangekocht, waarvan we bijna met 100% zekerheid kunnen zeggen dat ze niet alleen goed zijn, maar dat ze nog eens mooi tot zeer mooi zullen worden. Deze koi staan op dit ogenblik allemaal onder nieuwe aanwinsten.

Het enige nadeel van deze tosai is dat ze duur tot zeer duur zijn. Het grote voordeel is dat deze tosai niet alleen nu interessant zijn, maar mits goede begeleiding uit kunnen groeien tot waardevolle exemplaren.

Zoals je zult kunnen merken, zijn het dan ook allemaal door de kweker vrouwelijk gesexte koi, wat in Japanse begrippen, een grote meerwaarde betekent. "Messe" is het woord voor vrouwelijk, en gewoonlijk is daar een drievoudig prijskaartje aan gekoppeld tegenover de meeste mannetjes. Koiliefhebbers weten waarom.

Het is steeds mijn wens geweest om in dit segment verder te gaan in de koihandel, ondanks het feit dat ik weet hoe moeilijk dit is. We zijn echter op de goede weg, maar ik vergeet nooit de achterban, of de mensen die dit soort koi niet kunnen of willen betalen. Ik heb daar evenveel respect voor, want ik weet als geen ander hoe duur deze vissen zijn.

Daarom dat ik altijd selecties zal maken uit het gangbare segment, dat voor de meeste mensen wel haalbaar is. Zo zijn er momenteel meer dan 100 prachtige Taniguchi te koop, die verrassend uit de hoek zullen komen in de loop van dit jaar. Ik heb bovendien een 15-tal showa van Kanno aangekocht, uit Dainishi bloedlijnen, en zeker voor ieders beurs geschikt. Daarnaast zitten er nog een aantal showa van Momotaro, en ginrin kohaku van Momotaro.

Het bestand voor dit jaar is zo grotendeels volledig op pijl, en ik wacht enkel nog op de zon om de koihobby de nodige impuls te geven als een sneltrein van start te gaan. De laatste weken waren reeds van een hoog niveau met verkopen die boven de verwachtingen uitstaken. Laat ons hopen dat dit zich in de loop van de volgende weken verder mag zetten.

Gisteren was het barkoud. Ik heb echter 2 fenomenale koi gebowld voor klanten die ik je niet wil ontzeggen. Het blijft een eer om het zeepaardje te mogen bowlen, en in het gezelschap van deze shiro utsuri van Dainishi is het zeker een koningskoppel dat menig vijver zou kunnen sieren. Een filmpje van dit duo is dan ook zeker op zijn plaats.

Als je goed kijkt en de body van het zeepaardje verder ziet evolueren, dan mag je van ons kwijlen. Lengte, vorm en kracht spreekt uit de gehele body. Als je dan nog bedenkt dat dit wonder van de natuur nog 3 jaar moet worden, en dus eigenlijk nog een peuterke is, dan denk ik dat we grote toekomstpatronen mogen toeschrijven aan deze koi. De shiro verandert constant naar grote hoogtes. Het motoguru is tegenover verleden jaar volledig naar buiten getrokken, en de menware vind stilaan zijn weg, zoals dit bij een shiro behoort te zijn.

Eveneens kreeg ik enkele foto's binnen van onze Yamamatsu kindai showa die zich rustig aanpast in zijn nieuwe verblijf. Hier is de mail van Stephan:

Sinds enkele weken de platen van de vijver verwijderd. Gisteren enkele foto’s gemaakt van enkele bekende uit de Interkoi regionen namelijk Mo-Masami en de meer dan prachtige Kindai. Ze heeft haar draai nagenoeg gevonden, nog een klein beetje stress te zien op het wit. Maar dit zal helemaal goed komen. Als afsluiter onze eerst aangekochte platinum ogon half 2001 en dus alweer 11 jaar in ons bezit.

Plezierige informatie is altijd welkom.

Meer afbeeldingen

Een mooie koi kopen....: afbeelding 1
Een mooie koi kopen....: afbeelding 2
Een mooie koi kopen....: afbeelding 3
Een mooie koi kopen....: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74