Een nieuwe dag, een nieuw verhaal

Een nieuwe dag, een nieuw verhaal

Het wordt nieuwsverslag nummer 4734, en het verwondert me steeds dat ik voldoende inspiratie vind om toch iets neer te pennen.

Soms is het moeilijk maar ik heb één groot voordeel, er is voldoende eigen info aanwezig om te vertellen. Er gebeurt altijd wel iets, en de bron is quasi onuitputtelijk, gelukkig maar.

Ondanks het feit dat ik moet optornen tegen het FB geweld, blijf ik volharden in de boosheid. Er zijn nog steeds 600 tot 1000 mensen die mijn nieuwsitem iedere dag lezen, en daar blijf ik trots op.

Waar ik vooral trots op ben, toon ik via de bijgevoegde foto. Lees zelf wat Ryuki Narita zegt op de ontwikkeling van de kohaku. Hier heb ik van het voorjaar 2018 voor gezorgd en ging zaterdag naar huis..over ontwikkeling gesproken...

Gisteren kwam Patrick zijn sanke ophalen, die toch wel de moeite is om even in the picture te zetten. Het was nummerke 128 van de veiling van april jongstleden.

Er zijn weinig woorden nodig om uit te leggen wat de kwaliteiten van deze sanke zijn. Ik heb zelfs geprobeerd om deze terug aan te kopen en haar mee in de “opgroei” te zetten.

Oei “opgroei”, wat een lelijk woord, want sommigen die denken het beter te weten spreken voortaan van koi “ontwikkeling”, want ze pretenderen de kunst te bezitten die anderen niet hebben. Waar begint en eindigt arrogantie…

Nu laten we ons er niet aan storen en even kijken naar deze wondermooie sanke die alles in zich vertegenwoordigt om beloftevol te zijn. Wat moet ik je hier nog bij vertellen ? Alles is duidelijk zichtbaar en dat ze ondertussen nog3-4 cm gegroeid is zonder verlies van kwaliteit is gewoon een meerwaarde.

Laat ons dan verder doorgaan met de tosai uit de “opgroei.” De volgende 5 komen nu aan bod.

Sanke 1811026 – 43 cm

De sanke bij aankoop 14-11-2018

Maruten Sanke 1811029 – 42 cm

De sanke bij aankoop 14-11-2018

Sanke 1811046 – 44 cm

De sanke bij aankoop 17-11-2018

Sanke 1811056 – 45 cm

De sanke bij aankoop 17-11-2018

Tancho 1811059 – 45 cm

De tancho bij aankoop 17-11-2018

Bovenstaande tancho is momenteel nog niet verkocht. Voor meer info: klik hier

Dat wat betreft de tosai uit de opgroei, en zoals voorheen vermeld, bijna allen tussen de 40 en 45 cm, een gunstig resultaat dat binnen enkele maanden een serieuze nisai zal laten zien die normaal zonder problemen boven de 50 cm komen.

Bovendien laat ik niet één koi zien die in de opgroei zit, maar alle koi, goed of slecht, want niet alles is rozegeur en maneschijn ! Oordeel zelf...

Dan heb ik 3 koi voor de “opgroei 2” geselecteerd om te laten zien, en we zullen tonen dat we deze ook positief kunnen laten “ontwikkelen !” Ik stoor me toch verschrikkelijk aan deze uitlatingen op FB…

Kohaku KO-NA18-416 van Matsue. Ik kocht deze kohaku aan in april vorig jaar bij het Narita event, maar na de show van Matsue zelf, anders zou deze nog veel duurder zijn geweest. Het is een kohaku die misschien nu wat moeilijker in de markt zal liggen, maar waar je zeker toekomstgericht door moet kijken. Onthou deze goed.

Prijs inclusief opgroei: 3800 euro te betalen als volgt:

1900 bij aankoop – 1900 euro bij het ophalen van de koi tussen 1 – 15 oktober.

Verwachtingspatroon einde seizoen: 68-72 cm

Mogelijke grootte in de toekomst: 80-85 cm

Een kohaku van Sakai FF KO-NA18-4110, een kohaku waar ik lang aan twijfelde om te kopen vermits het patroon moeilijk in de markt zou liggen, maar kijk even naar deze kwaliteit…zeker een aanrader….Deze koi kocht ik ook aan op hetzelfde Narita event van de vorige kohaku, dus april 2018.

Prijs inclusief opgroei: 3600 euro te betalen als volgt:

1800 bij aankoop – 1800 euro bij het ophalen van de koi tussen 1 – 15 oktober.

Verwachtingspatroon einde seizoen: 66-71 cm

Mogelijke grootte in de toekomst: 80-85 cm

Een specialleke van Matsue. Deze Matsue kohaku KO-NA19-447 was bijzonder prijzig op het Narita event, en dat heeft zijn reden. Probleem waar ze onmiddellijk voor wordt afgerekend is natuurlijk het secundair hi op het hoofd. Dat is ondertussen verdwenen, want net zoals in Japan moeten wij ook soms ingrijpen. Dat doet echter niets af van de kwaliteit want het is een kohaku die de “opgroei 2” zeker waard zal zijn, geloof me !

Prijs inclusief opgroei: 3800 euro te betalen als volgt:

1900 bij aankoop – 1900 euro bij het ophalen van de koi tussen 1 – 15 oktober.

Verwachtingspatroon einde seizoen: 70-75 cm

Mogelijke grootte in de toekomst: 80-85 cm

Ik heb via dit nieuwsitem lichtjes mijn verontwaardiging laten voelen van de facebook verkopers, die alle middelen gebruiken om zichzelf belangrijk voor te doen. De verontwaardiging zit echter veel dieper, maar dat wil ik niet verwoorden. Ik zou zeggen aan de FB lezers…wees voorzichtig…

Ik gebruik zelf ook facebook, met de nadruk op “gebruiken” maar vind nog altijd mijn eigen website veel belangrijker. Ik zal dan ook telkens bij een FB verhaal een verwijzing maken naar mijn eigen website waar je alle correcte info kan vinden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137