Een sprong in het duister

Een sprong in het duister

Voor velen is het avontuur belangrijker dan het zekere. Ik had me eigenlijk voorgenomen om geen tosai meer aan te kopen, maar de verleiding was ditmaal te groot.

Bovendien was Ben mee op reis, en stel je voor dat hij geen tosai kan kiezen, het zal je verkeren…. Ondertussen heb ik al een aantal foto’s van de lilliputters ontvangen, want het was een hectische dag bij het kiezen van de koi, en die ga ik nu langzaam online zetten.

Het is echter een heel gepuzzel, want alles was redelijk provisorisch bij het selecteren. Niet dat het niet goed ging, maar ik weet graag wat ik koop en voor hoeveel ik dit koop, en dan is het belangrijk dat iedere koi zijn plaats krijgt in het systeem.

Zeker met deze duurdere selectie wil ik weten waar de klepel hangt en momenteel heb ik dat nog niet onder controle….niets voor mij hoor.

Ik ga in de loop van de volgende dagen de tosai online zetten, maar ik moet nog de codenummers koppelen met de filmpjes, en ik moet de filmpjes nog allemaal sorteren en uitzoeken.

Vermits de koi gedeeltelijk bij elkaar zitten, wordt het een heel gepuzzel en zal ik er de nodige tijd voor moeten uittrekken. Eind volgende week zal alles wel in zijn plooi vallen.

De bedoeling zul je vermoedelijk wel begrijpen. Deze tosai blijven in Japan totdat ze opgegroeid zijn naar jumbo tosai, een systeem dat ik reeds meerdere jaren toepas. Ze zullen dan gemiddeld 35 cm zijn en dan worden ze opnieuw gebowld. Het is dan april 2018.

Normaal verkoop ik deze tosai, maar nu zit ik in tweestrijd. Zal ik ze al proberen te verkopen of niet ? Er zullen er zijn die heel goed zullen ontwikkelen, er zullen er zijn die niet goed ontwikkelen of tegenvallen. De meevallers is plezierig, bij de tegenvallers moet ik de mense ontgoochelen, en een 100% zekerheid kan ik niet bieden....

Wij verwachten heel veel van deze selectie, en ik zal pas later een beslissing nemen of ik ze al zal aanbieden of niet. Indien er echt heel veel vraag naar is, maar dan ook heel veel vraag, dan zal ik erover nadenken om een systeem op poten te zetten met de voorwaarden.

Ik wil het dan wel kunnen proeven via de reacties: verkopen of wachten….

Het is me toch gelukt om alle tosai op de website te krijgen met een bijhorend filmpje. Het filmpje is niet bijzonder goed, maar toch vrij duidelijk. Ik mankeer nog een aantal tosai die ik betaald heb, dus daar moet ik nog naar op zoek. Die zullen er zo snel mogelijk bijstaan.

SUPERDEAL[/B" target="_blank" rel="noopener">

Ik zal af en toe een koi die nog geen weg gevonden heeft naar zijn vijver onder de banners rechts activeren. Het zijn koi die bijzonder goedkoop zijn, prijs/kwaliteit in ogenschouw genomen. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Dit is een Takigawa kohaku, yonsai en 63 cm. Bijzonder fijne huidkwaliteit, maar ocharme heeft een heel klein venstertje...vergeef het hem aub, want het is een hele aardige koi.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240