" /> " />
Een tweede kans

Een tweede kans

Waarom zeg ik dit ? Wel het volgende...gisteren werd de optie van de, "in onze ogen", wonderbaarlijk goede kohaku van Matsue, niet gelicht.

Met andere woorden, deze komt nu terug vrij. Als er nu enkele koi zijn die bij ons een grote indruk hebben achtergelaten, dan zijn het toch de koi van Matsue, en vooral de showa en de sandan kohaku.

Ik wou deze kohaku persoonlijk hebben, omdat ik haar zelf zo bewonderswaardig mooi vond. Normaal ga ik voor de wat onorthodoxe patronen op een goede body, maar hier ben ik volledig overstag gegaan voor een zuivere sandan kohaku op een goede body en met een onuitgesproken toekomst. Bekijk dit filmpje aandachtig en zeg nu zelf.

Huidkwaliteit was zeldzaam mooi, met de kandijkleurige kop zoals het hoort bij dit soort koi. Het beni geeft de juiste toets weer, overal egaal maar vooral met de juiste intensiteit en glans, zo zien wij het graag. De bouw laat alle kenmerken vrij om een flinke jumbo koi te worden als ze op de juiste plaats terechtkomt, solide, stevig, goed geproportioneerd, met sterke vinnen aan de borst en een sterke staartpartij.

Het kiwa is goed te noemen, het sashi niet te breed, vrij zacht overal gelijkwaardig, zodat het volgens mij zeker zal verdwijnen binnen enkele jaren als het shiroji zal opdikken. De aflijning op het hoofd hoeft geen nadere uitleg. Een perfecte snit, juist boven de ogen zou ik zeggen. Vergelijk ook het hoofd van de sandan met het hoofd van Miko, de kohaku waar Matsue zijn naam mee gemaakt heeft, en dat hij zo liefdevol verhaalt op de bijgevoegde foto...

Kortom, er is weinig af te keuren aan deze Sandan Kohaku. Ik zou en moest deze sandan te pakken krijgen, en heb er ontzettend veel moeite voor gedaan om deze tegen een "betaalbare" prijs van eigenaar te laten veranderen. Het is me gelukt, en ik was ook blij dat er onmiddellijk een kandidaat koper was.

Deze heeft ondertussen afgehaakt, wat natuurlijk spijtig is, (vooral voor hem). Dat geeft mij echter altijd een speciale boost om deze op zo kort mogelijke termijn te verkopen. Iedereen ziet dat dit wel een koi is uit de hogere regionen. Ik ga hier echter een haalbaar prijskaartje aan hangen, waar prijs/kwaliteit verhouding zeker van toepassing is. Moest je interesse hebben, geef me een seintje en ik breng je op de hoogte. Ze is nu 59 cm, nisai en bloedmooi.

Gegarandeerd dat ze na de quarantaine periode nog extra 3 cm is gegroeid...

Ik was trouwens zeer gecharmeerd van de Matsue koi. Ik was er enkele jaren geleden ook eens geweest, maar toen kon ik mijn ding niet doen, maar nu ben ik toch overstag gegaan. Zijn installaties zijn picobello in orde, en zijn ontvangst was meer dan goed. Bekijk ook even de bijzonder fraaie Showa van hem, en kijk er even een jaartje doorheen, als dat geen bullebak wordt met een bijzonder patroon....?

Op bijgaande foto's, laat Matsue nog zijn oyakoi zien, maar daarover later meer.

Meer afbeeldingen

Een tweede kans: afbeelding 1
Een tweede kans: afbeelding 2
Een tweede kans: afbeelding 3
Een tweede kans: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137