Een verrassing in petto

Een verrassing in petto

Normaal was het vandaag de dag van de opensales visjes, wat gewoonlijk mijn ding niet is. (sorry)

Ik ben dan ook vertrokken met het idee om geen koi aan te kopen. ....mis poes....Daisuke had een kleine verrassing in petto.

Er werden speciaal ter gelegenheid van hun GC dit jaar meer dan 80 grote nisai aangeboden, zowel mannen als vrouwen. Dit had ik echt niet verwacht, en mijn bloed begon te koken. Tosai kan mooi zijn, maar ik ben nu eenmaal de man vanaf de nisai, minder verrassingen, wel duurder, maar zeker niet slechter, en zeker niet als je grote jumbo in je vijver wil zien zwemmen.

Nu is het zo dat er morgen heel veel volk verwacht werd, en vandaag was het dus behoorlijk rustig, en bovendien waren ze niet voorbereid op deze extra "verrassingsveiling" zoals ik het kan noemen. Ik zag een aantal geweldig goede nisai, maar wist niet hoe ze per opbod gingen lopen, want iedereen zat met de dure tosai van morgen in zijn hoofd natuurlijk. Nu kan ik wel zeggen, ik ga mijn geld zetten op die tosai, mooi, maar ik laat deze kans niet voorbij gaan.

De tosai die morgen aangeboden worden had Momotaro uitgestald in blauwe vijvers aan de zijkant van het veilinghuis. Ik kan dan niet beter doen, dan even de koi op film te zetten, en de koi van klanten die biedingen hebben meegegeven, proberen even in the picture te zetten. Ik vrees echter een beetje voor de prijzen, maar we zullen zien. Geniet van het filmpje, je zal er wellicht een tosai naar je gading in vinden.

Je moet je wel even voorstellen, dat dit zowat de subtop van de Japanse koi zijn, waar misschien wel een toekomstige GC inzit. Wat betreft de koi die ik heb kunnen scoren op de veiling....in totaal heb ik 14 nisai kunnen scoren voor een sterke prijs. Het zijn koi die veel geld waard zijn, en als ik ze in normale omstandigheden moet kopen, ben ik, maar ik niet alleen, veel duurder af.

Wat ik voorspelde voltrok zich, want de bieders bleven op de oppervlakte. Ik heb dus 14 serieuze kandidaten voor jumbo koi kunnen scoren van goede tot zeer goede kwaliteit, voor een prijs waarvan je enkel maar van kan dromen. Ik heb echter een klein probleem. Omdat het feest reeds om 17.30 uur stond gepland, konden er geen films of foto's gemaakt worden van de koi. Het enige wat ik kan doen zijn de certificaten tonen, maar dat vind ik dan niet eerlijk tegenover het presenteren van de koi.

Ik heb het dus het volgende gedacht. Ik zet de certificaten op de site, maar de foto's heb ik een blur gegeven, zodat je de koi niet kunt zien. Je kan er wel de info op lezen, samen met de geboortedatum en de lengte van de koi. Ik heb in totaal 5 vrouwen, en 5 mannen gekocht en er zitten werkelijk sublieme nisai tussen.

Morgen heb ik ook geen tijd om de foto's en de filmpjes te maken, dus zal het donderdag worden. Dan heb ik een vrije dag, kan ik alles mooi op foto en film zetten, zodat ze op de juiste manier gepresenteerd worden. Ik hoop dat je daar begrip voor kunt opbrengen.

Bovendien ga ik zo dadelijk een tweede nieuwsitem schrijven, want de party van Momotaro, moet een eigen plaats krijgen.

Meer afbeeldingen

Een verrassing in petto: afbeelding 1
Een verrassing in petto: afbeelding 2
Een verrassing in petto: afbeelding 3
Een verrassing in petto: afbeelding 4
Een verrassing in petto: afbeelding 5
Een verrassing in petto: afbeelding 6
Een verrassing in petto: afbeelding 7
Een verrassing in petto: afbeelding 8
Een verrassing in petto: afbeelding 9
Een verrassing in petto: afbeelding 10
Een verrassing in petto: afbeelding 11
Een verrassing in petto: afbeelding 12
Een verrassing in petto: afbeelding 13
Een verrassing in petto: afbeelding 14
Een verrassing in petto: afbeelding 15
Een verrassing in petto: afbeelding 16
Een verrassing in petto: afbeelding 17
Een verrassing in petto: afbeelding 18
Een verrassing in petto: afbeelding 19
Een verrassing in petto: afbeelding 20
Een verrassing in petto: afbeelding 21
Een verrassing in petto: afbeelding 22
Een verrassing in petto: afbeelding 23
Een verrassing in petto: afbeelding 24

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240