Een vijver vol verrassingen

Een vijver vol verrassingen

Maart nadert, de zon schijnt, de kriebels zijn aanwezig. We beginnen stilaan weer te schuiven met onze koi. Wat bedoel ik hiermee ? We moeten onze koi in hun habitat brengen voor dit jaar, want de nieuwe koi komen binnen.

Woensdag arrivereert al de eerste lading, en in de loop van maart en april zullen de volgende verschijnen. Het is dan ook een perfecte gelegenheid om de koi te bekijken, na te meten, en ze naar hun nieuwe locatie te brengen. Het is iets wat we eigenlijk liever niet doen, maar het is een noodzakelijke ingreep.

Dit trio zal zich misschien toch beter voelen in de grote vijvers van 40 kuub. Met hun body en lengte hebben ze diepte nodig, en dat kunnen ze in de buitenvijvers beter vinden dan in de binnenbakken.

Als dit trio nog niet genoeg oogverblindende schoonheid profileert, heb ik nog dit duo van Momotaro in petto. En zeg nu zelf, wil je dit niet in je vijvers hebben rondzwemmen ?

Deze Momotaro Showa uit de open sales selectie werd 55 cm gemeten. Geen spectaculaire groei, slechts 3 cm, maar dat vind ik niet zo erg. Wat ik vooral mooi vind aan deze showa, naast zijn toch wel stevige body, is de menware die langzaam maar zeker op de voorgrond gaat treden. Een zeer aangename koi die menige vijver kan verfraaien.

Een pronkstuk van een sanke, aangekocht op de veiling van verleden jaar, 64 cm gemeten, en dochter van de 107 cm grote Ryurin van Momotaro. Wat zal dit in de toekomst brengen. Op haar kousevoeten is ze in quarantaine nog eventjes 5 cm gegroeid en is nu 69 cm. Ik weet waar ze naartoe gaat, en ik weet dat het goed komt.

Deze nobele onbekende beroert niemand. Alhoewel ze toch een indrukwekkende body heeft en een zeer bescheiden prijskaartje voor deze kwaliteit, heeft nog niemand interesse getoond.

Uiteraard vind ik deze sanke van goede kwaliteit, anders had ik ze niet aangekocht. Ik koop geen koi die ik niet graag zie, maar soms hebben sommige koi niet de aantrekkingskracht die door de meerderheid van de mensen gevraagd wordt. Ze heeft bij het binnenzitten uiteraard wat van haar pluimen verloren, maar dit zal snel beteren als ze buiten zit. Laat maar zitten zou ik zeggen...niets verkeerd aan...

Deze Momotaro Sanke tikt zo maar even 60 cm aan, en is met een groei van 8 cm, toch een uitschieter. Je zou voor minder tevreden zijn. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar ons werk voortzet, want nisai en 60 cm is toch al een behoorlijke rariteit.

Deze Sanke van Momotaro is 59 cm gemeten, en heeft dus ook 5 cm lengte extra gemaakt. Ze heeft een zeer goede huidkwaliteit, speciaal patroon en je ziet al goed het ontstaan van een centrale sumiplek. Binnen een jaar is dit een plakaat van enkele centimeter.

De geboorte van kata sumi is duidelijk waarneembaar bij deze sanke van Momotaro. Zoals dikwijls komt het kata sumi pas achteraf, als de patronen op de body reeds gedeeltelijk gevormd zijn. Ook 59 cm gemeten en dus ook 5 cm gegroeid is deze nisai een verdienstelijke kweek van Momotaro.

Ook de jongens van Sint Willibrord waren aanwezig, en die zouden graag hun aanwinsten eens bekijken. Dankbare kohaku, deze Taniguchi kohaku, en dit voor een mooie prijs. Ik heb hier een drietal filmpjes van de Taniguchi gedaan, en daarna ook nog een Taniguchi gebowld uit de serie van verleden jaar. Oogverblindend vind ik ze, en zeg nu zelf, is dit de body die een koi moet hebben of niet ?

Kleine Taniguchi

Kleine Taniguchi

Kleine Taniguchi

Hier de kohaku uit de serie van verleden jaar. Nu 52 cm, niet overdreven groot, maar wel overdreven goed van huidkwaliteit, zeer sterk kiwa en sashi. Je kan niet alles hebben, maar deze heeft toch grote troeven in haar hand.

Kohaku Taniguchi

Al met al een dankbare dag. Het koivirus staat op dit ogenblik nog op een laag pitje, maar ik voel de adrenaline stilaan in mijn aderen. Nog een paar graadjes meer, wat zonnestralen, en hopelijk zijn we weer vertrokken voor een geweldig koijaar.

Meer afbeeldingen

Een vijver vol verrassingen: afbeelding 1
Een vijver vol verrassingen: afbeelding 2
Een vijver vol verrassingen: afbeelding 3
Een vijver vol verrassingen: afbeelding 4
Een vijver vol verrassingen: afbeelding 5
Een vijver vol verrassingen: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240