Een waardevolle sanke

Een waardevolle sanke

Het is altijd een voorrecht om koi van hoge kwaliteit aan te bieden en de verkoop te bezegelen. Eén van de meest waardevolle sanke werd gisteren dan ook verkocht.

Een blik op de video zegt voldoende. Deze Momoko x American dream doet zijn afstamming eer aan. Bovendien weten we dat er nog veel van deze sanke op dit ogenblik rondzwemmen bij de Momotaro koifarm.

De kwaliteit druipt er af. De huidkwaliteit moet ik niet beschrijven, het is bijna een doitsu zo glad is het schubbenpatroon. Het sumi zit waar het moet zitten en de algemene verschijning laat niets te wensen over. Zowel de voorsteven  als de achtersteven zijn perfect afgelijnd, en ja...ik zie dat er al vooruitgang is in de body. Top hoor !

Ik heb geen filmpjes op YouTube die ik kan tonen van de trentsetters, maar ik kan wel een link doorgeven naar een filmpje van zijn facebook account. Niet iedereen zal het kunnen zien, maar de meesten hopelijk wel.

Ik weet dat ik een aantal jaren geleden een groot aantal van deze toppers aankocht. Het waren wel allemaal mannen, maar wat een mannen. Ik word er nog atlijd warm van en ik geloof dat er nog van rondzwemmen.

sanke van MomotaroJa, ik heb ze gevonden. Hiernaast zie je één van mijn toenmalige favorieten. Als ik me niet vergis heeft Rudy deze toen gekocht, en het was een nisai in 2015, dus zou hij nu 10 jaar moeten zijn. Ik zou willen weten of hij nog leeft, en hoe het met hem gesteld is.

Als je in de zoekfunctie 1511010 tot en met 1511022 invult onder het koiaanbod, dan vind  je nog altijd de informatie over de toenmalige sanke. Helaas zijn de filmpjes verdwenen door de actie van YouTube. 

André vertelde me echter dat hij plannen heeft om onderhandelingen op te starten met Daisuke over eventuele mogelijkheden, maar daarover later meer. Volgende week vertrekt hij naar Japan. Ik hoop dat hij tijdig foto's en filmpjes doorstuurt van zijn ervaringen daar.

Ik herinner mij dat ik altijd tot in het kot van de nacht bezig was om alles zo snel mogelijk te publiceren. Het was een gekkenwerk en ik was altijd bijzonder blij dat ik het altijd voor elkaar kreeg,  maar het kostte me bijzonder veel moeite. 

We wachten rustig af. Ik heb nog wel enkele filmpjes gemaakt van jumbo koi die nog steeds in Arendonk rondzwemmen. Ja, we moeten bezig blijven en het bed warm houden.

Deze kohaku wil ik je toch even tonen. Ze spreekt me altijd aan en is met haar 70 cm als sansai niet van de minste. Het zijn van die koi die natuurlijk overkomen, een geweldige body laten zien, en je weet dat je een jumbo van het grote kaliber in je bowl hebt.

Tja, zo zwemmen er nog zeker 20 rond in Arendonk, maar die heb ik voorlopig opgeborgen. Af en toe een tipje van de sluier oplichten doet de harten sneller  kloppen. Ze zijn niet alleen goed, ze staan prijstechnisch ook nog een sterk in hun schoenen.

Weet je wat ? Zelfs in putje winter is het nog altijd plezierig om een kijkje te komen nemen in Arendonk.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml