" /> " />
Eindejaars Super Actie

Eindejaars Super Actie

Het lijkt me een mooie gelegenheid om te beginnen met een laatste gunstaanbieding met als doel de verkoop te stimuleren van de "nog niet verkorenen".

In een prijsbepaling moet je er altijd rekening mee houden dat als je een partij koi koopt, ongeveer 50% niet verkocht wordt, of niet dadelijk verkocht wordt. Ik veronderstel dat dit het lot is van iedere dealer.

Op dit ogenblik heb ik niet zoveel koi meer tot mijn beschikking, en dat is eigenlijk alleen maar toe te juichen, maar ik moet wel zorgen voor vernieuwing van het bestand. Daarom een klein overzicht van mijn bestand op dit ogenblik.

Ik heb nog 2 koi die ik aangekocht heb in 2010, ik heb nog 6 koi die ik aangekocht heb in 2011, ik heb nog 10 koi die ik aangekocht heb in 2012, ik heb nog 35 koi die ik aangekocht heb in 2013, en ik heb nog 72 koi die ik aangekocht heb in 2014. In totaal dus nog 125 koi die ik ter beschikking heb.

Ik moet dus mijn assortiment serieus gaan aanvullen, en dat is ook de bedoeling. Maar vooraleer ik mijn strategie bepaal wil ik nog een laatste Super Actie doe, waarmee ik misschien nog mensen kan overtuigen om een koi aan te kopen.

Vanaf vandaag tot en met 31 december zet ik bijna alle koi gedurende een korte tijd in promotie aan 50% van de waarde. Dit zijn allen koi die NIET aangekocht zijn in 2014. Deze kunnen 1 dag, 2 dagen of misschien slechts een paar uur in promotie staan. Hoe korter de promotie hoe minder graag ik ze verkoop.

Vanaf 12 uur deze middag zullen er dus systematisch koi aangeboden worden die je zult kunnen vinden onder de knop nieuwe aanwinsten, en dit tegen 50% van de prijs. Het is aan jou om gebruik te maken van dit aanbod.

Wel moet ik erbij vermelden dat je de koi niet kunt bekijken, vermits al deze koi momenteel in rust zijn. De foto's en de filmpjes zijn over het algemeen recent, en ik zal geen koi in promotie zetten die niet in orde zijn.

Tenslotte wil ik nog even een antwoord formuleren op de sympatieke reactie van gisteren.... Wat ik soms toch niet begrijp hier, als je het koi aanbod op de site geregeld bekijkt, dat is waarom andere kohaku van het zelfde kaliber en met vergelijkbare kwaliteit (maar van andere kwekers dus, noem geen namen) niet zelden om en bij het dubbele moeten kosten van deze Takigawa kohaku.

Is dat dan altijd te herleiden tot een beduidend verschil in aankoopprijs bij de kweker, of spelen nog andere factoren hierbij een rol? Feit is wel dat de prijszetting door Interkoi voor de leek erg ondoorgrondelijk is, en dat er vaak moeilijk een lijn in te trekken valt, zo is een veel gehoorde klacht, vooral ook van niet klanten. Wat meer transparantie op dit vlak zal wel teveel gevraagd zijn zeker, of misschien toch niet vanaf 2015?

Luc, in een vorig nieuwsitem werd ons gevraagd om onze wensen/suggesties voor volgend jaar naar Interkoi toe op tafel te leggen, goed of minder goed, zo stelde je zelf. Ik ben daar toen niet meteen op ingegaan, beschouw onderhavige reactie dan maar als zodanig.

Eerst en vooral ben ik hierop al meerdere malen op ingegaan, maar blijkbaar zonder resultaat. Bovendien ben ik helemaal niet verplicht om hier rekenschap over te geven, en wat betreft onduidelijkheid, als ik daarvan met de vinger gewezen wordt, dan moet ik toch even slikken, want ik durf beweren dat er niemand is die zo open en doorzichtig is als interkoi. Eigenlijk moet ik er toch eens bij slikken als ik dit lees.

Toen ik begon met koi was er niemand die zoveel informatie vrijgaf over de koi dan Interkoi, niemand die zo actief bezig was met de website vol informatie dan Interkoi. Zie maar naar alle bestaande websites, het zijn slechts copies van het originele....

Een prijsbepaling gaat er vanuit dat er winst gemaakt wordt. Deze winst dient om de kosten van het bedrijf te bepalen en om eventueel winst te maken. Helaas is koi een grijs gebied. Dat is niet door mij gemaakt, maar dat is door de omstandigheden gemaakt, net zoals bijna bij alle luxe artikelen, en vooral bij alle andere levende dieren, kijk maar naar paarden, honden, katten, noem maar op.

Voor mij is dit heel eenvoudig en zeker niet onduidelijk. Ik maak een deal, ik bereken de kosten zoals commissielonen, transport, beschadigingskosten, verlies, BTW, en dan heb je ook nog de winst die je moet maken om een bedrijf te runnen. Tel dit samen en dan heb je de verkoopprijs.

De verkoopprijs wordt ook nog bepaald door mijn persoonlijke voorkeur. Een koi die ikzelf graag heb, zal altijd ietsje duurder zijn dan een andere, maar over het algemeen zul je dit zelf niet weten.

Dan heb je de ontwikkelingsperiode. Er zijn koi die bijzonder goed ontwikkelen, en er zijn koi die minder goed ontwikkelen. Koi die goed ontwikkelen krijgen automatisch een hoger prijskaartje, wat ik dan persoonlijk weer heel normaal vind.

Ik wil er zelfs een voorbeeld bij geven. Deze kohaku 1304030 kocht ik in april vorig jaar aan en deze stond te koop op de website voor 795 euro. De ontwikkeling is bijzonder positief, en de koi meet nu 65 cm en ziet er nu zo uit. Nu stel ik je de vraag: moet ik deze nog aan 795 euro verkopen ? Ik zou wel zot zijn nietwaar ? Deze staat nu 2250 euro en iedere euro waard. Tussen haakjes, deze kohaku behoorde tot de reeks die meerdere mensen verleden jaar nog mee beoordeeld hebben. Dit is nog een link naar deze beoordelingsdag.

Nu is dit een koi die in mijn ogen bijzonder goed ontwikkeld is, maar helaas zijn er ook koi die minder goed ontwikkelen en die worden dan goedkoper. Raar maar waar, zelden krijg je hier commentaar op. Een voorbeeld ? Natuurlijk heb ik dat. Deze showa van Matsu 1111006 kostte na mijn normale berekeningsformule 4750 euro. Dit was in november 2011. Deze showa bezit ik nu nog altijd. Ik dacht zeker dat ik hem makkelijk zou verkocht krijgen, maar nee hoor, fout ingecalculeerd, want hij zwemt nog steeds dapper rond.

Is deze goed ontwikkeld ? Het is gewoon een goede showa zou ik zeggen. Ze zwemt er gelukkig nog goed bij, alleen de prijs is al enkele malen veranderd. Nu staat ze op 2500 euro, maar nog steeds raak ik ze niet kwijt, en toch moet ik er een koper voor vinden, anders verlies ik nog veel meer...

Als laatste moet ik er nog bij vermelden dat er nog verlies optreed door koi die komen te overlijden. Dit gebeurd ook, maar hier wordt niets over verteld...Zelfs indien er iets gebeurd met koi nadat ze zijn vertrokken naar hun nieuwe eigenaar en er gebeurd iets met de koi, neem ik nog dikwijls verantwoordelijkheid, maar daar wordt ook niet over gepraat...en zo zijn er nog meerdere faktoren die meespelen.

Ik zal het nog één keer voor alle duidelijkheid zeggen proberen te zeggen: er is niets moeilijker dan je kost te verdienen met het verkopen van koi alleen, laat staan winst te maken. Je mag iedere dealer die dit leest, de vraag stellen. Er zijn voldoende dealers die dit nieuwsitem ook zullen lezen en als ze het lef hebben om te antwoorden zullen ze allemaal zeggen dat er niets moeilijker is dan winst te maken uit het verkopen van koi alleen, tenzij....en dat mag je zelf verder invullen.

De meesten hebben een winkel met verkoop van vijvermateriaal en verkopen er spullen bij, de meesten zijn vijverbouwers die dan tevens hun koi proberen te slijten. Daar wordt hun basisinkomen door bepaald, en koi is dan een surplus. Noem nog enkele dealers op die alleen koi verkopen ? Dat zijn er niet zoveel hoor. Om de kosten te kunnen verminderen ben ik speciaal met Koiroyal gestart, en dat helpt een beetje dank zij de goodwill van enkele mensen die via de site producten bestellen. Deze mensen vergeet ik zeker niet, want daar ben ik heel erkentelijk voor.

Hierbij moet ik nog wel even vermelden dat er een verschil gemaakt moet worden door de kosten die je hebt terug te verdienen, en bovendien nog winst maken ? Zolang ik koi verkoop, en dat is intussen al geruime tijd, ben ik blij dat ik ieder jaar mijn kosten kan terugverdienen, en moet ik ieder jaar opnieuw vechten voor mijn bestaan. Zolang ik dit nog graag doe, zal ik er mee verder gaan....

Al die mensen die problemen hebben met mijn prijsbepalingen kunnen mij ....(vul het zelf maar verder aan, maar het heeft iets te maken met "worst wezen...")

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137