Eindelijk weer koi in mijn bakken

Eindelijk weer koi in mijn bakken

Het is een hele tijd stil geweest in de hal zonder koi, en ik was dan ook heel verheugd toen de nieuwe lading binnenkwam...en wat voor een lading...

Het is nog vroeg in de morgen als ik dit schrijf...5.15 uur, en ik ben nog steeds 34 filmpjes aan het opladen op YouTube, zodat ik iedereen kan laten meegenieten.

We waren pas rond 9 uur thuis, en toen moesten we nog 24 boxen uitladen. Ik heb het uitpakken stap voor stap gefilmd zodat je een indruk krijgt van hoe het in zijn werk gaat.

Eerst worden de boxen uitgeladen, bij elkaar gezet en opengemaakt om te zien of alles nog in orde is met de koi. Daarna worden alle plastieke zakken op het water gelegd om te acclimatiseren. Ik zet de temperatuur altijd op 15°-16°, dat komt zowat het beste overeen met de temperatuur in de zakken, als de vissen uit het Zuiden komen. Dit is iets anders met de vissen die uit Niiagata komen nu, want dan kan je beter afstemmen op 10°.

De zakken laten we een tijdje liggen, en dan beginnen we de zakken één voor één open te maken. De procedure is dat er eerst wat van het vijverwater in de zak gedaan wordt, zodat de koi kunnen wennen aan de PH. Dan wordt de blauwe bowl half gevuld met water van de vijver, en laten de vissen los in de plastic bowl. Even controleren en kijken of alles goed is met de koi en dan één voor één in de vijver loslaten. Geen sokken, alles zo natuurlijk mogelijk laten verlopen. Belangrijk is dat het water uit de blauwe bowl weggezogen, en niet met het vijverwater gemengd wordt. De ervaring speelt hierbij ook een grote rol, en we zijn dan ook voortaan goed op elkaar ingespeeld.

Eénmaal de koi vrij, beginnen ze rond te zwemmen en als ze dan nog eens af en toe de kieuwen komen spoelen ben ik tevreden. Na enkele minuten beginnen ze hun nieuwe verblijfplaats te verkennen. De koi van gisteren zijn allen zeer goed aangekomen en ik vraag dan altijd aan de agent om de kwekers persoonlijk te bedanken voor de goede zorgen. Indien dit niet is, maak ik een videofilm, en laat ze zien hoe de koi zijn toegekomen. Indien er zakjes allfish toegevoegd zijn, komen de koi in principe altijd goed aan.

Terwijl jullie dus in je warme bedjes liggen, ben ik bezig om het nieuwsitem in elkaar te steken, de foto's te bewerken, en de films te uploaden, zodat jullie morgen een ganse dag van de films kunnen genieten. Er zijn 34 films gemaakt en ik heb geprobeerd iedere koi redelijk in beeld te brengen. De meeste ken ik, en kan ik koppelen aan de klanten, maar soms vergis ik me, maar vergeef me dit dan maar.

Hier zijn de 34 filmpjes, goed voor een half uur kijkplezier:

aankomst-01

aankomst-02

aankomst-03

aankomst-04

aankomst-05

aankomst-06

aankomst-07

aankomst-08

aankomst-09

aankomst-10

aankomst-11

aankomst-12

aankomst-13

aankomst-14

aankomst-15

De rest volgt nog...

aankomst-16

aankomst-17

aankomst-18

Nu ga ik eerst ontbijten, want het is al 6.30 uur...nog 16 filmpjes en iets meer dan 1 GIG te gaan....

aankomst-19

aankomst-20

aankomst-21

aankomst-22

aankomst-23

aankomst-24

nog 10 te gaan (7.18 uur)

aankomst-25

aankomst-26

aankomst-27

aankomst-28

aankomst-29

nog 5 te gaan (7.54 uur)

aankomst-30

aankomst-31

aankomst-32

aankomst-33

aankomst-34

Voila, het is gebeurd. (8.21 uur). Nog een douchke nemen en dan alles opruimen en van de visjes genieten.

Meer afbeeldingen

Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 1
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 2
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 3
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 4
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 5
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 6
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 7
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 8
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 9
Eindelijk weer koi in mijn bakken: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137