Giganten en dreumesen

Giganten en dreumesen

Onze verwachtingen waren vandaag hooggespannen. Onze tweede dag bij Momotaro. Je ziet er naar uit, als naar een verre reis of een lange vakantie. Soms kan de werkelijkheid tegenvallen, soms gaat het allemaal naar wens en is het allemaal gegaan zoals je verwachtte en heel af en toe overstijgt de werkelijkheid alle verwachtingen. En dat laatste is wat er gebeurde. Ons viel de eer te beurt om de Oyagoi van Momotaro te mogen bewonderen.

GIGANTEN

Maeda-san zou deze crême-de-la-crême dieren speciaal voor ons uit de 100 ton vijver vangen en voor ons bowlen. Wat we gedaan hebben om dit mogelijk te maken, weten we niet, maar duidelijk is dat dit een buitengewone eer was die waarschijnlijk nog niemand eerder te beurt is gevallen. Je gaat niet zomaar je allerbeste en meest waardevolle vissen uit een vijver vangen om ze aan iemand te laten zien. Die giganten vormen immers het voortbestaan van de gehele Momotaro koifarm.

We hadden deze giganten natuurlijk al vanaf een afstandje zien zwemmen, maar konden ons niet voorstellen dat ze zo dadelijk onder onze neuzen zouden zwemmen. Liefst zes oyagoi zouden de meter overstijgen, waarvan twee van 103 cm, eentje van 105 cm en last but not least een sanke van 106 cm. De kleintjes maten overigens nog tussen de 89 en 97 cm. Woorden schieten te kort en ik ga ze ook niet gebruiken. Geniet van de foto's en de films. (later deze nacht worden de films gedownload).

DREUMESEN

Nog bijkomend van al dit geweld kregen we meteen daarna alweer een volgende suprise te verwerken. Maeda-san gaf aan hem te volgen naar een andere greenhouse waar de offspring van de nieuwe showa bloedlijn rondzwom. Dit is de bloedlijn die ontstaan is uit de kweek van Shiro Showa, Mako en Danichi oyagoi. Maeda san is hierover razend enthousiast. We zullen later dieper ingaan op de karakteristieken van deze nieuwe bloedlijn maar het komt er op neer dat het beste uit zijn sanke (gestroomlijnde body), die als de beste van Japan wordt beschouwd, waarbij een enorme sterke groei gecombineerd is met het diepe, lakachtige sumi van zijn showa bloedlijn. Je krijgt als het ware een supersanke in een showakleedje.

We mochten als enige een honderdtal drie maanden oude offspring van de tweede generatie selecteren, naast een twintigtal uitgeselecteerde tosai van de eerste generatie. Dat mag gezien worden als een bijzondere eer en we zullen in West Europa de enige dealer zijn die deze vissen kan presenteren. De foto's geven een goede indicatie van wat we mogen verwachten en bedenk hierbij dat Maeda san ons nog eens benadrukte dat deze bloedlijn onder de juiste condities een werkelijk fenomenale groei zal bereiken. Dat is haast wel gegarandeerd.

Ter besluiting van deze opwindende dag schaften we ons nog enkele forse sanke (80plus) en een formidabele Rijen Doitsu Ochiba aan met de perfecte schubbenlijn, zowel op de rug als op de laterale lijn, maar daarover berichten we morgen weer.

O ja, vandaag bij Maeda wezen te eten. Voortreffelijke sushi gegeten.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240