Gloriana

Gloriana

Onze persoonlijke tategoi aller tijden gaat naar een speicaal centrum, of het Narita van België en Nederland.

De temperatuur van de vijvers zijn beide 15°, de quarantaine periode is nu definitief voorbij, de staart reeds meer dan 2 cm aangegroeid, en wij kijken iedere keer verliefd in een blauwe bowl, hoe zot kan je wel niet zijn....

Wij weten dat niemand een koi zoals deze op dit ogenblik zal kopen. Er zijn maar weinig mensen die de kwaliteit van deze koi kunnen inschatten, en die het doen zwijgen wijselijk. Voor ons is het een erekwestie geworden om deze koi naar eenzame hoogte te begeleiden, dus hou ze in de gaten.

Gloriana 01

Gloriana 02

Gloriana 03

Indien het niet afloopt zoals wij denken brengen we jullie ook op de hoogte, wees maar niet bang. Einde van dit jaar komt er terug een verslag van deze showa van Dainishi. Ik weet echter nu reeds hoe ze zal veranderen dit jaar, wij zien het helemaal voor ons.

Wat zien wij ? Wij zien een koi met een bijna perfecte bodyshape, lang en smal, gestroomlijnd volgens de torpedonormen, en met een indringende sterkte dat je pas kan beoordelen als je ze in de bowl ziet, maar precies zoals het moet. Het sumi is wel zo intens onderliggend, en van een zo hoge kwaliteit dat je ogen er pijn aan doen. Atarashi sumi, here we come...Prent dit sumi zoals je nu de koi ziet, in je geheugen...

Een minder punt op dit ogenblik, is het hi, dat op dit ogenblik zwak oogt. Maar hier heb ik dan weer goede ervaringen in,en Dainishi kennende zal dit op 1 tot 2 jaar tijd opdikken tot een intens hi. (vraag maar aan Rinus die weet het wel). Zelfs het zwakke hi schubje dat Ben aanwijst in filmpje 2 zal niet meer zichtbaar zijn. Wij vermoeden dat dit helemaal zal wegtrekken.

Wat ik zo bepalend vind aan deze koi, is dat ze onopvallend opvallend is. Als je ze ziet zwemmen is lijkt ze klein en tenger. Als je ze in de bowl ziet, dan pas zie je hoe stevig en sterk ze is. Ze is vooral bescheiden, maar toch aanwezig, een waarlijke prinses. We gaan er nu een koningin van maken, en ik heb haar Gloriana genoemd. Dit is toch een interessante koi om te evalueren zou ik zeggen...Natuurlijk moet je haar in het echt zien, maar ja dat kan nu eenmaal niet, en dit is toch ook een plezierige manier natuurlijk.

Rendez vous einde van dit jaar.

Meer afbeeldingen

Gloriana: afbeelding 1
Gloriana: afbeelding 2
Gloriana: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137