Graag of niet, het moet

Graag of niet, het moet

De koi die binnenzaten zijn naar buiten gebracht, ze moeten plaat maken voor de nieuwe selectie, niets aan te doen.

We doen het liever niet dan wel, maar tegen overmacht is niets te beginnen. Het worden zowel interessante als moeilijke maanden huize Interkoi.

Langs de ene kant hebben we hier een selectie koi zitten dat ongezien is, langs de andere kant hebben we natuurlijk de stress om de koi allemaal in goede gezondheid te houden.

Het is geen werk voor stresskippen, want hoe je het ook draait of keert, het blijft een sinecure als de koi aankomen uit Japan en ze de tijd te geven om te acclimatiseren.

Dit is de finale van het overplaatsen. Dinsdag komt er nog een hele selectie bij, maar alles is vooraf reeds goed ingedeeld, en ik heb een aantal jumbo in Japan gelaten om pas in het voorjaar te laten overkomen.

Bij het overzetten nemen we natuurlijk de mogelijkheid te baat om alle koi nog eens op film te zetten, zodat je kan zien wat er nog allemaal te koop is.

De koi zwemmen ondertussen gezapig rond en genieten van de ruimte in de grote vijvers en de voordelen van de natuurlijke buitenomgeving.

Algjes, fytoplankton en allerlei natuurlijke elementen staan ze ter beschikking in deze omgeving en ze begonnen al dadelijk de wandjes van de vijver te inspecteren en ervan te proeven…dat is hetgeen ze nodig hebben, niet de klinische binnenvijvers, alhoewel daar voor de quarantaine niets mis mee is.

Diegenen die koikennis hebben, namen de koi mee naar huis, want er is geen betere tijd om koi over te zetten dan in het najaar. De koi zijn sterk en stevig, ze kunnen met een gerust gemoed de winter in. Het is een onderdeel van hun biologische klok.

Deze Sakai kohaku gaat naar zijn nieuwe thuis. Temperatuur afgesteld op 13°, ideaal om over te zetten. De Rudy kan nu genieten van zijn vijver die nu volgens mij volledig is samengesteld uit koi van Interkoi…dat verdiend een speekmedaille…

Ik ga je alle filmpjes één voor één laten zien zodat je alle koi, waarvan er een groot aantal al van verkocht zijn, nog eens kunt bekijken.

De koi van vijver 5. Dit zijn de overgeblevenen van dit jaar. Ze zijn allen tussen de 60 en 70 cm en we gaan ze nu in de niet verwarmde vijver zetten zodat ze in hun groei wat geremd worden. Normaal zou dit ten goede moeten komen aan de body en aan kleuren.

Als de winter niet te streng is, blijft deze vijver om en bij de 10-12° dank zij de bijzonder aangename overkapping. Zelf heb ik een geweldig goed gevoel bij deze overblijvers. Het waren toverballen pur sang….

Serie 2 van de binnenvijvers

Serie 3 van de binnenvijvers

Serie 4 van de binnenvijvers

De laatste van de binnenvijvers

De grote jongens van de binnenvijvers-01

De grote jongens van de binnenvijvers-02

De grote jongens van de binnenvijvers-03

Het zal nu een tijdje duren vooraleer ja van deze series nog filmpjes of foto’s zult te zien krijgen. Rust en nog eens rust is nu hun dagelijks brood, tijd voor de nieuwkomers.

ENKELE BELANGRIJKE PUNTEN

Eerst en vooral er nog maar eens op drukken dat ik NIET aanwezig zal zijn vandaag. Ik ga genieten van een dagje efteling met mijn kinderen en kleinkinderen.

Ik breng jullie zo snel mogelijk op de hoogte als ik informatie binnenkrijg van de Dainichi KAI

Als jullie interesse hebben om een gooi te doen naar de koi van de R-Collectie, de veiling van Momotaro of de veiling van Sakai, breng me zo snel mogelijk op de hoogte. Wij zijn aanwezig op alle 3 de evenementen…

Interkoi is gesloten van 7 tot en met 15 december. Ik zal vermoedelijk pas zondag 16 december terug aanwezig zijn, van 10 tot 12 uur.

Je kan me altijd bereiken via email of sociale media, maar soms heb ik teveel werk om dadelijk te kunnen antwoorden. Wees dus geduldig, en denk eraan dat ik het bijzonder druk heb tijdens deze dagen.

Ik werk vooral in opdracht, want zelf koi nog aankopen zit niet dadelijk in de pen….tenzij….geef me door als je interesse hebt in een koi. Wij zullen de koi vooraf keuren om te zien of alles in orde is, en als je je zinnen hebt gezet op een koi, vraag dan info aan mij. Ik zal j e doorgeven wat de mogelijke kosten zijn.

Ik heb de veilingkoi van Momotaro al live gezien, en het zijn niet de minste. Ik zou zeggen waag je kans.

Er zijn nog 2 echte Japanse bowls over van 100 cm. Nieuwe zullen pas binnenkomen in september volgend jaar !

Meer afbeeldingen

Graag of niet, het moet: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240