Groen moet, groen is goed !

Groen moet, groen is goed !

Vandaag was het een prachtige dag om de koi nog eventjes te bekijken en op hun plaats te zetten.

Wat zou het mooi zijn om dit nog een maandje als nazomer te mogen meemaken, want zeg nu eerlijk, het is een flutjaar geweest, zowel voor het weer als voor de economie, de vooruitzichten...alles....

De minigroentesoepvijver heeft nu echter zijn functie vervuld, en een 6-tal koi zaten geduldig te wachten tot ze hun definitieve bestemming kregen. Enkelen van hen zullen naar de groeivijver gaan.

De reis van Japan zit er aan te komen en we zijn volop aan het herschikken. Ik zou nog wat nisai willen verkopen, maar ik ben bang dat dat er niet meer inzit, alhoewel het toch een goede tijd is om koi over te plaatsen.

Als het goed is, hebben de koi nu een “redelijk” goede zomer achter de rug en zijn ze aangesterkt. Het weer is nog menselijk en de koi hebben nu de tijd om nog een tweetal maanden te acclimatiseren en aan te sterken vooraleer ze de winter ingaan. Ze gaan nu ook beginnen om hun reserves aan te leggen, want zij weten ook dat de winter eraankomt.

Feit is wel dat er nog een 30-tal koi vertrekken deze maand, want ondanks de recessie is er op dit ogenblik een echte hausse aan de gang wat betreft de grotere, op dit moment niet te dure vissen. Het is vooral in de avonduren dat er nu afspraken worden gemaakt om koi op te halen. Een vijftal sansai van 55-60 cm vertrekken richting Helmond om daar een vijver tot leven te laten komen.

Ik ben nu volop bezig mijn 2 grootste vijvers zoveel mogelijk vrij te krijgen. Ik heb de lampen afgezet en probeer nog wat zweefalgen in het water te kweken. Met een beetje zon, lukt me dit wel. Nadeel, je kan de vissen niet meer zien. Voordeel, als je ze wel eens ziet is het telkens een belevenis om het kleurenpallet te mogen aanschouwen. Ze blinken als geen ander en de sprankelende kleuren tonen zich in al hun glorie.

de herschikking

dag nisai

Meer afbeeldingen

Groen moet, groen is goed !: afbeelding 1
Groen moet, groen is goed !: afbeelding 2
Groen moet, groen is goed !: afbeelding 3
Groen moet, groen is goed !: afbeelding 4
Groen moet, groen is goed !: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml