Het afscheid van Wakana

Het afscheid van Wakana

Ze is nog steeds bloedmooi, maar de eerste rimpeltjes en pukkeltjes komen te voorschijn.... Wordt het een afscheid in mineur of kan ze nog eens de glorieuze strijd winnen tegen de andere kandidaten.

Er zijn meerdere kandidaten voor de titel van Grand Champion, het zal een bikkelharde strijd worden, maar ik hoop dat men weet dat Wakana "de harmonieuze, de complete" betekent.

Ze wordt geflankeerd door een paar machtige jumbo die eigenlijk niet meer onder moeten doen voor Wakana. Ze stralen in de zon en ze blinken nog steeds, zelfs na een lange reis van enkele uren.

Ik gun ze de overwinning en velen met mij….ik hoop dat iedereen er zo over denkt, want het zal de laatste keer zijn dat ze zich zal laten zien. Het was de wens van Ans en Frans om ze nog eenmaal te tonen…

Ik ga ze nog even laten zien bij aankoop in 2009. . Zoals je kan zien werd ze aangekocht in 2009, niet door mij, maar door Joachim en Hans van ’t Viske indertijd.

Toen was het nog mogelijk om dit soort koi voor een betaalbare prijs aan te kopen. Niet goedkoop, dat niet, maar het ging toen nog….

Toen wij ze spotten werd ze onmiddellijk aangekocht door Interkoi die ze onmiddellijk doorverkocht aan Ans en Frans die er al jaren plezier van hebben.

Dat de koi onder de vlag van Interkoi gepresenteerd werden is op hun uitdrukkelijke wens, en hier kan ik natuurlijk wel blij mee zijn, maar de eer is natuurlijk voor hun.

Alle koi werden aangekocht als tosai en nisai, en het is hun verdienste dat deze uitgegroeid zijn tot de jumbo koi van nu. Het zijn geen aangekochte mogelijke Grand Champions, maar zelf grootgebrachte jumbo koi op een heel normale manier.

Geen technische hoogstandjes in hun filtersysteem, geen overfiltering of uitgekiende systemen, neen, rechttoe rechtaan, veel algen en goede zorgen is het recept.

Ze was sansai toen wij ze kochten in 2009, en geboren in 2006, dus zou ze nu 12 jaar jong moeten zijn. Wie Wakana nog graag in levende lijve ziet is altijd welkom. Ze zit in vat 30. Onze overige vissen zitten in vat 29 en 31.

Gaan we prijzen pakken ? Natuurlijk gaan we prijzen pakken dat leid geen twijfel. Met een delegatie van 10 jumbo van 80+ in die kwaliteit daar kan je niet voorbij. Ze zitten mooi verdeeld over 3 vaten, en ze zwemmen er oerdegelijk bij…doe je best, de jury doet de rest.

Nog even een kort filmpje van mijn vaten

Tussen de kanshebbers zit een mannelijke kohaku van maar liefst 76 cm en nog maar 3 jaar, een machtige Momotaro die zeker de ogen zal uitsteken van velen. Ik hoop dat hij zich niet teveel amuseert tijdens deze dagen, want de vrouwtjes moeten wel hun body behouden.

Daarnaast heb ik nog de succesvolle Mukashi Ogon meegenomen die in Arendonk ieders hart steelt en die met zijn 90 cm ook zeker hier indruk maakt te horen aan de vele reacties bij het uitladen. De Doitsu Karashigoi van 92 cm is sowieso een blikvanger, en de bijzonder hoogwaardige showa van Momotaro doet de harten sneller kloppen. Als afsluiten tussen de jumbo een niet te versmaden tancho sanke van maar liefst 82 cm, uiteraard ook van Momotaro, en ze zijn allemaal in bloedvorm...

Als dessert presenteer ik een klein kujakuke van 32 cm die als winnende koi uit de bus gekomen was in Japan. Ocharme het ding, wat moet die niet denken tussen al die reuzen…maar mooi is ze wel, en of ze hier zal winnen is nog even een open vraag, want ik heb meerdere kujaku gezien rondom mij…

Zoals ieder jaar was de organisatie top. Alles verliep gesmeerd en de koffie stond klaar wat wil je nog meer. De kwaliteit van de vissen is bijzonder sterk dit jaar, een aangename vaststelling.

Bovendien wordt er zomers weer verwacht en kan de show eigenlijk niet meer stuk. Nu nog hopen dat de goden ons goedgezind en duimen maar….

Dank je wel Wakana voor de vele fijne jaren die je ons gegeven hebt, en voor de vele jaren die nog komen... laat voor de laatste keer nog eens zien wat je in je mars hebt….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240